Всичко за косата

Прическите, които контурират лицето

прическите

15 начина за използване на прическите, за получаване на желания контур на лицето.

Едва ли има жена, която използва интернет и не се е изкушила да заложи на контуриране при грима си. През последните няколко години навсякъде имаше какви ли не идеи и варианти за смесване на по-светли и по-тъмни тонове фон дьо тен на определени участъци от лицето с цел да се подчертаят или прикрият някои зони. По-модерният и по-лесен за поддръжка вариант за контур на лице не включва грим, тъй като желанието контури се постигат с помощта на подходящите прически. Ето как може да се скулптурира лицето чрез стилизирането на косата и правилно оформената прическа, за да се откроят красивите черти като скули, брадичка или очи, без използване на декоративна козметика.

Прическите, които контурират лицето

прическите

Висока прическа кок като на балерина.

Обемните прически кок придават структура на лицето, докато хлабавите къдрици насочват вниманието към очите. Ето защо прическите на кок са подходящи за дамите с изразителни очи. Жените, които имат естествени прически с къдрици могат спокойно да заложат на този вид стайлинг, когато избират официални прически за специални поводи.

прическите

Прически с полуприбрана коса.

Прическите с наполовина повдигната коса са много практични. Дължината издължава оптически лицето, докато кичурите го контурират. Ето защо дамите, които имат прически за средна коса, както и онези с прически за дълга коса винаги могат да заложат на тази опция, когато търсят лесни прически.

прическите

Модерна обемна прическа с бретон.

Обемните, подскачащи дамски гриви на модерните прически с бретон правят лицето да изглежда по-малко и по-ъгловато. Това ги прави чудесен избор за дамите с квадратна форма на лицето. Изглеждат младежки и естествено, но все пак достатъчно елегантно, за да бъдат предпочетени и като прически за бал.

прическите

Асиметрична прическа боб.

Всички прически боб поставят целия фокус върху скулите, докато асиметричната подстрижка привлича още повече внимание нагоре към очите и бузите. Това е причина тези къси прически да се предпочитат от дами, които намират очите и бузите си за най-очарователните черти на лицето си.

прическите

Разрошена прическа за къса коса.

Острите върхове на тежките в горния си край прически за къса коса правят лицето да изглежда по-дълго и слабо, а скулите – по-изразени. Това прави прическите подходящи за дами с по-закръглени бузи или без ясно изразени скули.

прическите

Пригладена прическа каре.

Все още модерните прически каре, подрязани под ъгъл, със стигащи до брадичката кичури пред лицето го повдигат визуално и изострят линията на брадичката. Ето защо дамите с кръгла, квадратна и овална форма на лицето могат смело да заложат на прически на черта, с които ще изглеждат по-актуално и младежки.

прическите

Прибрана прическа за къдрава коса.

Къдравият и заметната на една страна бретон, който достига до веждите, подчертава очите, докато дългите хлабаво паднали тънки кичури около ушите рамкират лицето. Това е причината много булки с къдрава коса и изразителни очи да избират такива сватбени прически, особено за летните сватби край морето.

прическите

Извити прически карета.

Чупливите коси са универсално ласкателни, особено върху красивите момичета. Те поддържат косата да не пада твърде плоско по лицето, докато техните извивки  запазват балансиран силуета на лицето.

прическите

Прическа за къдрава коса на пластове.

Прическите като на Бионсе, които стоят като ореол и падат на меки къдрици на букли и достигат до изпъкналата част на бузите по ласкателен и модерен начин, докато дългите слоеве извайват областта на челюстта.

прическите

Дамски прически с пухкави къдрици.

Една дамска прическа, която прилича на пухкав облак от къдрици с дължина до раменете и обем в корените удължава визуално лицето и го прави да изглежда по-продълговато, като омекотява чертите. Ето защо е подходяща за жени с кръгла или квадратна форма на лицето.

прическите

Прическа лоб с леки като перушина кичури.

Късите бретони  рамкират зоната около очите, докато леките като перушина вълни в косите стигат нежно ключицата, като ласкаят деколтето. Това ги прави подходящи за дами, при които зоната около очите е по-широка, като например такива с овална или сърцевидна форма на лицето.

прическите

Ретро вълни с дълбок страничен път.

Повдигнатите, разделени на страничен път и закрепени за едното ухо меки ретро къдрици добавят интерес и внимание към структурата на лицето, повдигайки визуално контурите на скулите и областта на челото и веждите.

прическите

Прическа за средно дълга коса с романтични вълни.

Меките, които подканят да бъдат докоснати слоеве компенсират подчертаната женска челюст, докато подвитите навън кичури подчертават и насочват вниманието към скулите. Това прави прическите подходящи за дами с триъгълна форма на лицето.

прическите

Прическа на черта с дълъг бретон.

Филираните краища на тази вдъхновена от 70-те прическа на слоеве са насочени във всички правилни посоки. Бретонът акцентира най-изпъкналата част на бузите, докато краищата са подвити леко в посока към  челюстта. Чудесна опция за дамите с диамантена форма на лицето.

източник:marieclaire.com