Красота

Рамки за очила според формата на лицето

рамки за очила според формата на лицето

рамки за очила според формата на лицетоОчилата са се превърнали в аксесоар, който е предпочитан дори и от дамите, които нямат увредено зрение, но искат да си придадат по-интелигентен или професионален вид. Важно е да се изберат подходящите рамки за очила според формата на лицето, за да бъде постигната перфектната визия, което си е внимателен и капризен процес. Вземете си този стил, който изглежда най-добре върху вас или се консултирайте с продавачката в оптиката, ако имате колебания. Добре е и да използвате подходящ грим за дами с очила.

Изберете подходящите рамки за очила според формата на лицето си

Съществуват 7 типа форма на лицето и вие ще трябва да определите своето. То може да бъде овално, кръгло, квадратно ,триъгълно, продълговато, сърцевидно или с форма на диамант.

Очила за кръгло лице

Дамите с кръгло лице ще искат да удължат оптично формата му. Ъгловите рамки като правоъгълник вероятно са най-подходящите в случая. По този начин ще добавите дефиниция към мекия си вид, ще акцентирате характеристиките, без да позволите рамките да подчинят лицето. Изберете нещо дръзко, дебело, което стърчи повече от обикновена рамка. Добре е стъклата да са поликарбонатни, със защита от надраскване и с антирефлексно покритие. По този начин ще получите очила, които ще вършат чудесна работа и ще изглеждат добре върху лицето ви. Универсален цвят маслина на рамките ще се съчетава добре почти с всичко, което облечете. Дървесният цвят също набира все по-голяма популярност и ако ви допада, може да се спрете на него.

Очила за квадратно лице

Дамите с ъгловато лице ще искат да омекотят формата му, ето защо кръглите рамки са подходящ избор. Овалните рамки и тези с котешка форма са идеални. Леките метални рамки също са добър избор, защото няма да отнемат от натуралния ви вид, но ще му придадат интелигентна аура. Овъзсайз стилът на кръглите рамки ще добави шикозен и флиртуващ вид на визията ви. Изберете ярки цветове за рамката, която ще ви направи да изглеждате модерно шик. Ако сте блондинка изберете сиво. Почти всеки тон рамка ще подхожда на квадратното лице, стига да е съобразен с тена и цвета на косата.

Очила за овално лице

Изборът на подходящите рамки за очила според формата на лицето в този случай е много лесен. Почти всичко им отива на тези дами. Трябва да се вземе в предвид ширината на лицето, но квадратните и правоъгълните рамки са идеален избор. Издължената кръгла форма по ширина също ще стои добре. Котешките очи изглеждат невероятно, независимо от всичко, а голям размер с тази форма на рамките ще обърне много глави след вас. Тъмно сините нюанси за рамка изглеждат невероятно върху очилата за овално лице. Дебелите полупрозрачни също стоят чудесно, особено върху лице с руса коса и топъл тен.

Очила за сърцевидно лице

Ако имате широко чело и силна брадичка, трябва да си изберете рамки, които са ъгловати в долната част. Класическият авиаторски модел ще ви пасне идеално. Също и стъклата с изрязана рамка. Изберете метални рамки с наносник, които ще стоят върху лицето ви по класически начин, докато ви осигурят необходимата лекота и комфорт. Пилотските рамки също са подходящи, но се уверете, че долната част на стъклата е по-широка. Светлите тонове и деликатните рамки, както и металните, които придават съществен силует са добър избор. Комбинацията между метал и пластмаса е чудесна идея, с по-светла горна част и по-тъмна долна.

Очила за продълговато лице

Продълговатите лица са като удължени елипси, на които подхождат хоризонтални рамки котешки очи. Може да експериментирате с геометрични форми, които имат декоративен дизайн. Важно е тук оптически да се скъси дължината на лицето, затова е добре рамките да са широки хоризонтално. Хибрид между правоъгълни и котешки рамки ще изглежда невероятно добре. Изберете рамки с ярки цветове като червено, розово, жълто или зелено за по-удовлетворяващ ефект. Окачването може да бъде също разнообразни – на хоризонтални ленти, на точки или комбинация от ярки и тъмни цветове.

Очила за лице с диамантена форма

В този случай са подходящи по-тежки рамки в горната част, които внасят повече акценти в ъглите. Тези в стил от 60-те години са идеални и те като че ли са се превърнали в класически модел за дамите с диамантена форма на лицето. Рамките може да са само в горната част на очилата, като ленти или точки по тях няма да изглеждат зле. Ярки нюанси като червено или лилаво могат да плиснат цвят върху всякакво облекло.

 Очила за лице с триъгълна форма

Има нещо много привлекателно в лицата с кръгла форма, но трябва да изберете подходящите очила за това. Котешката форма и тук е подходяща, защото масивната челюст има нужда от омекотяване. Заоблените ръбове са добро нещо и определено правят лицето по-атрактивно. Смели рамки в тъмни цветове са много добра идея.