Мода и Стил

8 тайни на всяка стилна жена

stilna jena

8-те тайни на всяка стилна жена.

Всяка една от нас може да бъде определена като стилна жена от околните, ако е наясно с тези 8 основни неща. Външният вид на дамата, облечена стилно, веднага прави впечатление и то не заради скъпите дрехи и аксесоари, а заради начина, по който ги носи. Тя винаги избира такива с точния й размер и подходящи за фигурата й, които й стоят шик, без това да издава и грам усилие. Дрехите, които я правят да изглежда по-слаба са онези, които стоят добре по тялото й, пропорционални са и са подходящи за височината й. Научете останалите й тайни по-долу.

8 неща, които веднага превръщат всяко момиче в стилна жена

taina na vsqka stilna jena

Всяка стилна жена залага на класическите кройки. Небрежната елегантност е базирана основно на класическите визии. Следването на тенденциите и обличането според тях показва старание за следването на актуалните модни трендове, докато класическия стил изглежда добре в продължение на години, без да издава усилие.

jena sus stil

Всяка стилна жена знае хитрината да се облича в неутрални цветове, които да комбинира с ярки аксесоари за акцент на визията. Приглушените тонове са много популярни и за разлика от модерните за годината не са зависими от времето и мястото. За да изглеждате стилно без усилия, заложете на визии, за които времето няма значение, които разчупите с дръзки или ултра-модерни аксесоари.

stilna jena

Приглушените цветове, на които винаги може да разчитате са: сив, телесен, бял, черен и тъмно син. Подходящите към тях цветове за акцент са повечето нюанси на червено, на синьо, златно жълто, лилаво с нюанс на слива/патладжан и изумрудено зелено. Към някои цветове, обаче, трябва да се подхожда много внимателно – останалите нюанси на зелено и жълто, както и оранжевото като цяло, защото тези цветове са много склонни да влизат и излизат от мода.

stilna jena

Избягването на натоварените щампи и текстури е следващият ключов фактор. Те могат бързо да направят всеки костюм да изглежда остарял и не стилен, тъй като са склонни да присъстват в модата само за един сезон или година най-много. Следващата година ще бъде на мода друга щампа, така че защо да се притеснявате от това? Изглеждайте стилно без усилие, като поддържате дрехите в гардероба си модерни за десетилетия, а не за месеци.

stilna jena

Всяка стилна жена пазарува стратегически. Тя знае, че за да излъчва стил, дрехите й трябва да изглеждат по-скъпи. Разбира се, евтините могат да бъдат направени да изглеждат скъпо, както и да се инвестира в някои действително скъпи айтъми. Няколко парчета от трудни за фалшифициране луксозни стоки, като например хубав пуловер или вълнено палто, наистина могат да вдигнат нивото на всеки гардероб с една степен. Ограничен брой от по-хубави предмети е за предпочитане от наличието на голям брой от много евтино изглеждащи предмети – това е правило.

stilna jena

Стилната жена обръща внимание на дрехите си. Тя знае, че за да изглеждат стилно, те трябва да бъдат добре поддържани – без петна, без дупки, без никакви свободни конци и без бримки. Ако искате вашите красиви дамски дрехи да изглеждат поддържани, то най-добрият начин да направите това е да ги поддържате! Дръжте дрехите си чисти, сгънете ги, съхранявайте ги правилно и правете всички онези основни неща, необходими за тях.

Освен на облеклото, стилната жена обръща внимание на своята прическа. Косата й винаги изглежда чиста, сресана и стилизирана – дори и да не е прекарала часове във фризьорския салон. Използва продукти за коса, с които изглежда естествено – това означава без гел и твърде много лак за коса.

На последно място сред тайните на всяка стилна жена се крие безупречният грим – минимален и естествено изглеждащ. Лек и деликатно прикриващ недостатъците и съвсем леко подчертаващ предимствата. Добре поддържаният маникюр също не прави изключение.

източник:fashionstylemag.com

Inline
Inline