Мода и Стил

Абитуриентски бал – как да бъдете звездата на вечерта

абитуриентски бал

Съвети, които ще ви помогнат да изглеждате като звезда върху червения килим на своя абитуриентски бал.

Балът определено е важно събитие в живота на всяка млада дама и е нормално около него да се усеща известно напрежение. Трябва да се помисли за много неща – да се изпробват няколко  прически за бал, преди да се избере най-подходящата, да се премерят няколко рокли за бал, за да се избере идеалната. Разбира се, не трябва да се забравя да се обърне внимание на грима и безупречният маникюр. Ето защо, ако ви предстои завършване и искате да изглеждате като истинска знаменитост на специалното събитие, имате нужда от няколко съвета, с чиято помощ ще се представите блестящо. Ето ги и тях!

Абитуриентски бал – как да бъдете звездата на вечерта

абитуриентски бал

Сред многото бални рокли, сред които се колебаете, изберете онази, която най-добре подчертава физическите ви дадености. Преди да започнете да се лутате из магазините за абитуриентски рокли, определете формата на тялото си. Има модели, които са подходящи за фигура, която наподобява пясъчен часовник, круша, правоъгълник или ябълка. Независимо към кои тип спадате, трябва да изберете модел, който ви подхожда и ще помогне за изграждане на великолепен силует.

абитуриентски бал

Ако не можете да откриете тази, която искате сред множеството официални рокли по витрините, може да си изберете модел и да отидете с него на шивач. Това е нещо, което всяка от звездите на червения килим прави – дали, защото е нужна корекция на дрехата или защото иска да притежава такава с уникален дизайн, създаден директно върху тялото й и следващ всяка извивка по него. Индивидуалната изработка и правилната кройка ще ви осигурят безупречен аутфит.

абитуриентски бал

Използвайте аксесоарите като истински професионалист. Веднъж, след като сте избрали роклята, настъпва моментът да изберете с какво да я съчетаете. Е, за разлика от звездните дами на червения килим няма как да сложите диамантени накити, но със сигурност може да издигнете парчето плат на едно ново ниво, като прибавите към него красиви бижута. Ако искате те да бъдат в баланс със стила на роклята, не прекалявайте с количеството им. Например, ако роклята ви е много блестяща или лъскава, не слагайте много блещукащи бижута. Ако е без презрамки, от друга страна, може да сложите една масивна огърлица.

абитуриентски бал

След като определите подходящите бижута, трябва да изберете и перфектната чанта, в която да държите само необходими неща като мобилния си телефон, ключовете, кърпички и малко грим. Не е нужно да е с големи размери, а да бъде официална – моделите тип клъч са чудесен избор. Намерете и чифт обувки, които се съчетават с цвета на роклята и са изработени от качествени материали, за да може краката ви да се чувстват комфортно в тях през цялата вечер. Височината им зависи от вас и вашата способност да танцувате. Не всяка жена можа да бъде като Бионсе и да танцува на високи токчета, нали?

абитуриентски бал

Накрая, създайте една цялостна визия с прическата, грима и роклята. Ако погледнете известните дами на червения килим, ще забележите, че те винаги координират начина, по който е оформена косата им с облеклото върху тялото им така, че едното да допълва другото. Ето защо, ако изберете прическа за бала, която да изглежда отпусната и на вълни, а роклята ви е елегантна и семпла, изберете грим, който да е по-малко драматичен. При всички случаи изберете макиаж, които да съответства на цвета на роклята.

Ако спазвате тези съвети, бляскавият ви външен вид на бала ви е гарантиран. Със сигурност всички ще ви гледат и ще ви обсъждат.

източник:fashiondivadesign.com

error: