Мода и Стил

Грижа за кожено яке

grija za kojeno qke

Коженото яке в гардероба е винаги готово да бъде полезно в критични ситуации. Цветна кожа или класическо черно, няма никакво значение, това е връхната дреха, която мятаме върху нас и потегляме. Коженото яке е от съществено значение и е в основата на гардероба всяка жена. За разлика от другите ви любими дрехи, кожата е материя, която от време на време трябва да се освежи, за да стои винаги свежа и да изглежда като чисто нова. Не може просто да хвърлите коженото си яке да се пере, или небрежно го накиснете в препарат за една нощ, за да отстраните петна. Ако искате да го носите за повече от няколко сезона, ще трябва да знаете каква е правилната грижа за кожено яке.

Каква е процедурата за грижа за кожено яке?

grija za kojenoto qke

1. Превенцията е винаги по-добра от лечението.

Предполагаме, че няма да карате незастрахована кола, нали? Ако якето ви е чисто ново и все още неносено то е добре, да защитите инвестицията си преди да започнете да го носите редовно. Трябва да прекарате само пет минути да хидроизолирате коженото си яке, което да не позволи на влагата да я разруши или да и се появят петна. Напръскайте кожата с подходящия препарат и сте готови!

2. Оставете водните капки да изсъхнат по само себе си.

Ако случайно ви навали дъжда или се намокрите по някакъв начин не си пускайте якето в сушилнята, нито пък използвайте сешоара, за да премахнете капките, това ще навреди много на коженото ви яке. Вместо да измисляте излишни и вредни начини за изсушаване просто си оставете якето някъде из помещението, където да изсъхне по естествен начин.

3. Използвайте алкохол, за да премахнете следи от химикал

Няма нищо по-досадно да изпуснете химикал или маркер върху бежовото кожено яке. Начинът, по който можете да премахнете петното е чрез алкохол. Важно е да знаете, че този трик не работи при велурените кожи, там е по-хубаво да занесете якето на химическо чистене. И така, обратно към изцапаната кожа. Използвайте бял памук, за да премахнете петното. Цветните тъкани може да оставят цвят.

4. Замразете якето си, за да го освежите.

След известно време носене на коженото яке, то най-вероятно ще е вече леко замърсено, но не достатъчно, за да се занесе на химическо. За да възвърнете вида на якето си и да можете да го носете още няколко пъти го сложете в найлонова торба и я пъхнете във фризера. Така ще убиете бактериите и ще премахнете неприятната миризма.

5. Нанесете специализиран крем за кожа.

С подходящ крем за кожа, ще запазите якето си дълго време лъскаво и меко. Така ще спрете изсушаването и напукването. Преди да нанесете на цялото яке, първо пробвайте на малка зона, за да се осигурите, че кремът няма да нарани цвета.

 Стрийт стайл визии с кожено яке

kojeno qke grija

poddrujka na kojeno qke

kojeno qke grija i poddrujka

grija za kojenoto qke

kak da se grijim za kojenoto qke

kak da poddurjame kojeno qke

kak da poddurjame kojenoto qke

kak da grijim za kojenoto qke

kak da poddurjame kojeno qke

griji za kojenoto qke

griji za kojeno qke

 

Inline
Inline