Ревюта

Модна седмица в Париж: Givenchy есен-зима 2015

givenchy esen zima 2015

Givenchy есен-зима 2015 е достойна колекция, която би се понравила на Мортиша Адамс. Мрачна и привлекателна, с много блясък и много, много странно бюти хрумване от дизайнера на марката. Луксозната френска марка, известна със своята висша мода, ни даде шоу, което успя тотално да ни изплаши. Гримът на моделите явно е вдъхновен от племенни традиции, където те си слагат точици под очите и под устните. „Успешният дизайнер трябва да има самоличност“ е казал Рикардо Тиши – някъде, някога. Е, той я има и даже в излишък. От самото начало става ясно, че колекцията му прави паралел с пролетната Couture колекция от 2012. Едни и същи бижута за лице бяха показани и тогава. Дори сега е трудно да не се забележат – на подрънкващите пръстени за нос, бузите с „пиърсинг“ и драматичните декорации за ухо. Те се оказаха идеалното допълнение към пригладените прибрани коси и малки завъртулки.

Вдъхновението на Рикардо Тиши за Givenchy есен-зима 2015

givenchy esen zima 2015Мрачният викторианският дух се появи първоначално в лондонската модна седмица, по-ярко изразена в Милано и сега в Париж. Тиши, като един истински италианец, няма как да не е прихванал от тази ера на тайнственост. Рикардо очевидно има и страст към калифорнийския „chola“ стил, който е архетип на мексиканската култура. Викториански „chola“ момичета – ето как Тиши създаде визията си за Givenchy есен-зима 2015. Синьо кадифе и черна дантела, асиметрични „midi“ поли в няколко слоя, панталони под рокли и поли, превзеха подиума.

Модният подиум на Givenchy есен-зима 2015

givenchy esen zima 2015

Много от детайлите в колекцията са неща, към които Тиши е посягал в предишни колекции. Финият католически кръст, зашит в корсажа на роклята, на пеплъм якета или на рокли над изрязаните панталони – всичко това изглежда познато на Givenchy феновете. Но всичко този път е докарано на по-високо ниво. Изработката е безпогрешна и чарът на тъмните дрехи е по-силен от всякога. Колекцията демонстрира безспорните умения на Тиши като шивач, но също така подчертава, опита му на моделиер, дори след като модната къща вече не прави котюр колекции.

givenchy esen zima 2015

givenchy esen zima 2015

givenchy esen zima 2015

givenchy esen zima 2015

givenchy esen zima 2015

givenchy esen zima 2015

givenchy esen zima 2015

givenchy esen zima 2015

givenchy esen zima 2015