Ревюта

Рокли есен-зима 2015

рокли есен зима 2015

Съвременният свят е пълен с някои доста хубави развиващи се модни продукти – пъзел, който е в продължително развитие, но винаги успява да запази своята основа силна. Това е едно продължение от миналото, което рикошира в бъдещето с невероятна скорост, често оставяйки някои от най-големите модни тенденции след себе си. Когато погледнем към големите творения от Haute Couture в света на модата няма как да не изпитаме чувство на носталгия, тъй като престижът на висшата мода изглежда е загубил своята острота. Като се има предвид, че след като само малка част от света може да си позволи тези творения, се оказва, че днес всяка една знаменитост успява да се сдобие с великолепна ръчна изработка за червения килим. Ние този път събрахме едни от най-красивите рокли показани по време на Седмица на висшата мода в Париж за есен-зима 2015.

Рокли есен-зима 2015

рокли есен зима 2015 giambatistta

Какво е haute couture, все пак? Официалната дефиниция на висшата мода е най-скъпи и модерни дрехи, които са произведени от водещите модни къщи. От френски се превежда като „първокласен шев“ или „висше шивачество“ или с други думи, просто висша мода, както се нарича тези дни, колекцията от рокли и облекла, които са форма на изкуството и е почти невъзможни да се дублират. Всяка дреха е ръчна изработка, със спецификациите, които са пригодени за клиента. Висшата мода е много скъпа и не е предназначена за масата. Модната история е маркирана с екстравагантните визии на Jean Paul Gaultier, Chanel с удобните и освобождаващи женското тяло от корсети тоалети. Elie Saab, който кара приказките да оживяват, а висшата мода на Dolce & Gabbana е тази линия, по която те представят своите величествени дрехи.

рокли есен зима 2015 jpg

Съвременният свят е опростил висшата мода обаче, тя сега се прави от по-луксозни материали, като същевременно поддържат една изтънченост и елегантност. Има и други, които вкарвайки своята екстраваганза в колекциите успяват да създадат нещо невиждано и зрелищо, което няма как да бъде носено и го обявяват за висша мода. Онзи котюр, който Кристобал Баленсиага е създавал някога за Грейс Кели, вече не съществува. Макар и откачените видения на подиума от някои дизайнери този сезон също имаше какво да се види и над какво да се въздиша.

рокли-есен-зима-2015-mm

рокли есен зима 2015 schiaparelli

рокли-есен-зима-2015-ulyana

рокли-есен-зима-2015-ulyana-sergeenko

рокли-есен-зима-2015-valen

рокли-есен-зима-2015-valentino

рокли-есен-зима-2015-valentino1

рокли есен зима 2015 victorandrolf

рокли есен зима 2015 zuhair-murad

рокли-есен-зима-2015-alexis-mabille

рокли-есен-зима-2015-armani-prive

рокли-есен-зима-2015-atelier-versace

рокли-есен-зима-2015-chanel-1

рокли-есен-зима-2015-chanel-2

рокли-есен-зима-2015-dior

рокли-есен-зима-2015-elie

рокли-есен-зима-2015-elie-saab

рокли-есен-зима-2015-gaultier