Ревюта

Mодната седмица в Париж пролет 2016

париж пролет 2015

Париж пролет 2016 – тенденции от модния подиум

Париж, Париж … Градът на светлините сложи край на бурния месец, в който се представиха колекциите за пролет 2016. Време е да погледнем към това, което дизайнерите от модната столица на света са предложили за нашия гардероб през следващия сезон. Така че, ако сте заинтересовани от най-големите тенденции, тук ще ги разгледаме едни от най-открояващите се теми за идния сезон.

Париж пролет 2016

париж пролет 2015

90-те

Трудно е да се обобщят 90-те години. Пролетните визии на модния подиум бяха вдъхновени от последното десетилетие на ХХ век. Гръндж? Минимал? Парижките дизайнери успяха да уловят всичко.

Колекции: Each x Other, Chloe, Koche, Kenzo,  Nina Ricci

париж пролет 2015

Широки ръкави

Тенденция със староанглийски дух – обемните ръкави са навсякъде този сезон – до голяма степен благодарение на дизайнерите вдъхновени от Викторианската ера – но в нито един град нямаше толкова много модернизирани неоготически въведения, отколкото в Париж. Sorry, Лондон!

Колекции: Junya Watanabe, Elie Saab, Louis Vuitton, Christophe Lemaire,  Andrew Gn

париж пролет 2015

Пресирани плисета

Пресета? Добре, няма да измисляме нови думи. Но да знаете, че точно те са в топа на тенденциите. На асиметрични поли, рокли, туники и дори се повяват в краищата на къси панталони. Записвайте в тефтера с must-haves и отбележете с големи удивителни.

Колекции: Each x Other, Anthony Vaccarello, Vionnet, Lea Peckre, Mugler

париж пролет 2015

Снежно бяло

Светлина и ефирност се лееше от новите колекции. Черното обикновено е властващият цвят в Париж (и все още е), но едва ли е тенденция, щом е основен всеки сезон. За пролетта, обаче градът е малко по-изсветлен и дизайнерите са ни дали възможност да се насладим на минималистични кройки в респектиращото бяло.

Колекции: Akris, Celine, Atsuro Tayama, Maison Rabih Kayrouz, Talbot Runhof

париж пролет 2015

Хавайска растителност

Принтовете на палмово клонче обикновено се наблюдават по хавайските ризи, но нещата са малко по-различни в Париж за пролетта. Ако се чудите какво яке да си вземете за пролетта с интересен принт, то това е вашата шарка.

Колекции: Rochas, Chalayan, Giambattista Valli, Paul & Joe, and Guy Laroche

париж пролет 2015

Панделки

Тоалетите през модната седмица на Париж са украсени с панделки … много панделки, които дават и повече женственост към визиите. Те се появиха за пролетния сезон във всеки град по време на модния месец.

Колекции: Chloe, Maison Margiela, Pascal Millet, Lanvin, Rochas

париж пролет 2015

Rock’n’Roll

Имаше отделно рок настроение в много от парижките колекции – някои повече в стил Боуи, други взели повече от мега рок звездите на 80-те. Така ли иначе, китарите закачени към тези визии, нямаше да ни изненадат.

Колекции: Haider Ackermann, Alexander McQueen, Redemption, Aganovich, Isabel Marant