Тенденции

Цветови комбинации за сезона

цветови комбинации за сезона

Цветови комбинации за сезона. Как правилно да съчетаем цветовете на есен-зима 2015.

Когато от Пантон разкриха кои са цветовете, които ще преобладават през този сезон, последва и естественият въпрос: „С какво ще ги съчетаем?“. Пред нас се разкрива лек преход от ярките летни нюанси и за пика на есен-зима 2015-2016 одобрената цветова палитра предполага едно топло посрещане към земните и неутралите, които отразяват метаморфозата на сезона. Тънка линия дели женствеността и мъжествеността, като това е първата по рода си унисе*с палитра – двуполова, смела и многостранна! Разгледайте кои са топ 5 цветовете на сезона и с какво е най-удачно да ги комбинираме.

Цветови комбинации за сезона

цветови комбинации за сезона

MARSALA

Богат, земен и едва доловимо съблазнителен, цветът марсала е дълбок винен оттенък между червено и кафяво. Цветът напомня на сладко и силно сицилианско вино и внушава сгряваща душата топлина, която е перфектна за сезона. Помечтайте си за тъмни устни, пищни платове и нажежен дух на софистикацията.

цветови комбинации за сезона

Марсалата е в хармония с природното спокойствие и неутралните тонове. Визиите с цвета не изискват богати акценти. За да изглеждате добре в ежедневния ви офис тоалет, удачни са цветовите комбинации на марсала с небесно синьо, розово, кафяво и зелено. Сивото и белите цветове също изглеждат добре с кафяво-червеникавият цвят.

цветови комбинации за сезона

BASIQUE BAY

За разлика от пикантната марсала, от която блика пищна елегантност, тъмните води на Бискайският залив идват, за да охлади страстите. Със синя основа и зелени оттенъци, този нюанс ни транспортира обратно до тропическата флора и напомня за екзотични пътешествия. Как да не си помечтаеш за лунните нощи от залива?

цветови комбинации за сезона

Дълбокият и уникален цвят лесно се комбинира с черно и бяло. Ако все пак искате да получите хубава визия в точно този цвят, е добре да имате много бяло в тоалета си. Сложността на този оттенък позволява, той да се използва в интересни принтове. Цветовете на морските вълни не е удачно да се комбинират със сивите нюанси. Тази комбинация прави визията напълно безжизнена. Сивото можете да използвате минимум в аксесоарите, но не прекалявайте с нещата в този цвят. Между другото, с черното също не трябва да се злоупотребява, то може да присъства в тоалета, когато е придружено от бели или светли цветове.

цветови комбинации за сезона

OAK BUFF

Ако липсата на слънчевите лъчи в ежедневието през зимния сезон не ви влияе добре и никога не сте готови да пуснете лятото да си тръгне, то има лъч надежда, която грее в златисто жълт цвят. Успокояващо топлият нюанс прокрадва лек намек на стила на 70-те. Zac Posen красиво го обединява в уютен пуловер от изкуствена кожа със златна пола, носена от прекрасната Алек Уек.

цветови комбинации за сезона

Най-подходящите цветове, които да са в хармония с шафранените тонове, са различните нюанси на зеленото, синьото и лилавото. Подобни комбинации са добри за всеки повод – от работни дни, разходки в парка и даже срещи. Избягвайте да съчетавате този цвят с розово и червено.

цветови комбинации за сезона

AMETHIST ORCHID

От Пантон го наричат „перлата на короната“ и не сме съгласни с тях! Един красив оттенък, който ни напомня на букет от орхидеи и блясъка на аметиста, този цвят-бижу е елегантен и чувствен. Той е свеж и с него можете да внесете женственост в гардероба си. Tюлената рокля на Tadashi Shoji е великолепна за сезона на парти облеклата, докато дългото палто на  Zimmerman е идеален начин да почуствате уюта на този цвят.

цветови комбинации за сезона

При всички положения, аметистовият цвят се комбиниран със златисто, жълто, бледите цветове и благородните нюанси на зеленото. Той не е е подходящ за всяка дама и най-елегантно изглежда върху жени с контрастни цветове във визията – червенокосите, топлите шоколадови коси и платинените брюнетки имат предимство.

цветови комбинации за сезона
STORMY WEATHER

Мощният сив оттенък не е непознат за нас. Той напомня на облачните дни и сивото небе. Цветът е силен, издръжлив и вдъхва увереност. Една от опорите на есента – сивото, няма нужда от представяне, то само по себе си по един естествен начин внася своята хладна елегантност в гардероба ни, когато времето се развали. Този път обаче, тайната е в текстурата й.

цветови-комбинации-за-сезона

Сивият цвят изглежда страхотно с тъмната палитра – тъмно зелено, бордо или винено, както и тъмно лилаво. Топлите нюанси на жълтото и оранжевото е най-добре да бъдат избягвани. Те ще изглеждат с въгленното сиво толкова агресивно, колкото с черното. Комбинацията с тъмни тонове ще изглежда страхотно във вечерните визии и дневните им вариации. За работа или срещи е необходимо да се комбинира с ярки акценти.