Тенденции

Цвят каки в женския гардероб

cvqt kaki

Цвят каки – история, модни комбинации и особености.

Градската среда много често ни кара да се чувстваме като във война. Голям трафик, разбити улици, неотзивчиви хора. Съвременната жена има задачата да успее да се справи във всяка една ситуация на деня бързо, решително и с доза грация и елегантност.

Знаем, че цветовете имат силата да внушават и да въздействат психологично върху околните. Червеното се възприема като агресор, черното е твърде неутрално, но има един цвят, който е интересен и загадъчен, вдъхва увереност – цветът се нарича каки. Той, може да се каже, че е зрял, сдържан, спокоен – достоен само на жени с безупречен вкус. Дрехите в този нюанс са почти подходящи за празнични поводи и официални събития, но границите на възможностите му се прехвърлят изцяло към друг тип активности. Например, той е подходящ за тази работа, която е свързана с чести пътувания и много обикаляне из града. Тук идва на помощ цветът каки, който е и идеалното компромисно решение. Дали за туристическите пътувания, пътуванията извън града, разхождането на кучето или децата – каки дрехите са просто перфектни за това. Като се има предвид историческия аспект и последвалата я тенденция, каки принадлежи на военния стил. 

Цвят каки – история в модата

cvqt kaki kak da go nosim

Цветът каки представлява различни пясъчно-земни нюанси, които са в диапазона от мръсно жълто и граничещо със зеленикаво кафяво. Традиционно се използва във военните униформи, а нюансът в него играе ролята на камуфлаж. За първи път тоалети в този цвят са били използвани от британската армия през 1867-1868 години в Индия. В годините 1899-1902 британската армия напълно облича военната униформа в хамелеонския цвят. След тях, популярността на дрехите в този цвят нараства и се разпространява и в другите страни. Благодарение на климата и природните условия, дрехите започват да получават различни нюанси, които можем да наблюдаваме в цветовата палитра на каки.

Цвят каки в модата

kak da suchetaem cvqt kaki

Военният стил на пръв поглед няма нищо общо с женската елегантност и изтънченост. Все пак, това не пречи на много жени да използват елементи от него в подготовката на ежедневните си визии. В милитъри стила активно се използват цветове и детайли от военната униформа, един от които е и по-модерното каки. Нашивките, пагоните и лентите правят една жена привлекателна, дръзка и очарователна.

kaki cvqtВ модерния военен стил има две основни направления:

Формално милитъри

Главната особеност на това направление е петнистата шарка на роклите в каки цветовете. Подобни принтове използват много и различни модни дизайнери в своите облекла, в които единственото общо с военната униформа е само цветът. В допълнение да кажем, че нюансите на каки варират – маслиново, кафяво, блатно, сиво, черно и зелено.

Младежко милитъри

Това направление е доминирано от облекла, които приличат в стила си на военни униформи, имат различни детайли от него и главно се носят в ежедневието. Копчета, особени кройки на сака, ревери, всички тези неща, оцветени в земните тонове на каки може да видите из градската среда.

 

Inline
Inline