Тенденции

Мъжка мода – как да носим розово?

мъжка мода розово

Мъжка мода – как да носим розово?

Вярно е, че цветовете имат своя подтекст. Макар, че просветеният човек не трябва да мисли за розовото като нещо, което е предимно върху рокли и поли и момичешки аксесоари. Този цвят е все още по-слабо представен в мъжкия гардероб. Основното притеснение за повечето мъже е, че може да изглеждат женствени в розовото. Но няма цвят, който да е неподходящ. Всичко зависи от начина, по който го носите и увереността, с която можете да го сторите.

Как да носим розово – мъжка мода

мъжка мода розово

От модния подиум

Базираната в Лондон марка Sibling за есен-зима 2015 смесиха нюансите на розовото в линията си и взеха женственият цвят и го превърнаха в хипер-мъжествени кройки нахлузени върху много “фит” физика. По-малко дръзки, но еднакво впечатляващи са колекциите на Lou Dalton и Burberry, показващи аксесоари в същия цвят.

мъжка мода розово

Към улицата

Но първо – урок по история! Преди тоалетите в този цвят да станат символът на Барби розовото, и да далече от цветовете на Ексън Мен (разбира се, розовото не е най-подходящия цвят за камуфлаж), но той е бил един модерен цвят и за двата пола. До 20-ти век, малките деца и от двата пола са били облечени в бяло, но когато е трябвало да са в нещо цветно момчетата са били обличани в розово. Мисленето е било, че тъй като розовото е отличаващ се цвят, то е и мъжествен. Което е не по-малко привлекателнастко от съвременната мания да се взимат играчки в лилаво и влакчета в синьо. Това е така до средата на миналия век, когато покрай някаква грешна неврология се разбра, че жените предпочитат по-червените багри и от тогава Барби започнаха да използват нюанси на яркото розово върху кабриолета й, а Екшън Мен облече униформа.

мъжка мода розово

50 нюанса розово

Ключът към  правилното розово е гаранцията, че сте избрали най-подходящият му нюанс. В противен случай тенът ви може да изглежда много блед или червенеещ.

мъжка мода розово

Комбинирайте с принтове

И за да модернизираме нещата можем да добавим и повече графични елементи към сладкия цвят. В случая това е черно-бяло каре, което през всички години и сезони е модерно.

мъжка мода розово

Намек на розово

Ако все пак искате да пробвате розовото като цвят, но не искате да прекалявате с него, то просто акцентирайте с аксесоари.

мъжка-мода-розово

Синьо и розово

Бялата риза е твърде банална в някои случаи. Ако искате да предадете по-модерен вид на скучния си костюм сменете я в изчистена риза в бледо розово. Другата добра алтернатива е и розовата вратовръзка.

мъжка-мода-розово

Експериментирайте

Няма нищо страшно в малко цвят. А и щом ние жените умело приватизираме така “мъжките” цветове няма нищо на този свят, което да ви попречи да носите и романтичните нюанси на розовото.

Inline
Inline