разлики париж ню йорк

Ah, oui! Стилът на французойката – непринудена елегантност, поднесена с  “je ne sais quoi” чар и финес. Нито един американски учен все още не е открил как тези жени съумяват да накарат чифт черни скини дънки и обикновена тениска да изглеждат толкова стилно и модерно. Този път сме решили да открием разликите между парижкия шик и нюйоркската модерност.

  • Французойките купуват по-малко, но харчат повече

Бързата мода е в основата на САЩ, но Франция обича да инвестира в своите принадлежности. Парижките момичета умеят да смесват дрехи от високия клас с тези от мас-маркетите, докато много нюйорчанки предпочитат количеството пред качеството като пазаруват от изгодни магазини за мини модни инжекции в гардероба.

  • Американките се влияят повече от тенденциите

Една парижанка винаги ще предпочете да си даде парите за нещо класическо и вечно, докато нюйоркчанките наблягат много на тенденциите и предпочитат да са в крак с най-хитовите дрехи и аксесоари. Момичетата от Франция вярват в “униформеното” обличане. Те имат свой собствен уникален стил, който пречупват през призмата на сезона. Американката винаги следи стриктно тенденциите.

  • Американките носят по-големи бижута

Можете да разберете коя е от Франция и коя от Америка, само от бижутата, които са предпочели. Фините парижанки предпочитат елегантни, семпли и класически аксесоари. Американките избират големи, масивни гривни и колиета.

  • Французойките харчат повече за аксесоари

Нюйоркските момичета се стараят да имат всичко ново и актуално, което се показва на модния подиум, включително и най-интересните нови аксесоари. Парижанките дават по-големи суми за подбрани неща, които носят с години като своя запазена марка.

  • Американките имат повече чанти и обувки

Френските момичета са склонни да харчат малко повече за своите чанти, заради това и имат по-малко на брой. Жените от Голямата ябълка купуват чанти в различни размери, които могат да носят за всякакви поводи и имат цяла колекция в гардероба.

  • Французойките се обличат по-небрежно за работa

По улиците на Париж и Ню Йорк се разхождат все заети с работата си жени. Но докато французойките комбинират с полата молив тениска в бейсик цвят и пантофки, американките се качват на високите си токчета и съчетават строгата пола с още по-строга блуза.

  • Американките имат по-ярко бельо

Вярно, че френските жени имат добре снабдени чекмеджета с бельо, а вътре ще откриете класически цветове и форми. В САЩ жените са привлечени от по-ярките модели. Американските момичета нямат нищо против да подбират много ярки цветове и привличащи вниманието дантели.

  • Забележете малките детайли по тоалетите на французойките

Същата дреха, носена от американска и френска жена, изглежда различно заради малките щрихи. Дали това е интересно бижу или копринен шал, винаги има нещо специално в тоалета на европейката.