Топ 10 цветове за пролет 2017 според Pantone

топ 10

Тенденции – топ 10 модерни цветове според Pantone, които ще са хит за пролет 2017.

След като определи зеленината за цвят на 2017, институтът за бои „Пантон” се провъзнесе и относно тенденциите за пролетта. Според решенията на експертите, има голяма вероятност вече да разполагате с дрехи в тези цветове в гардероба си и това е много успокояващо.

Анализът на цветовете бе направен веднага след края на Седмицата на модата. „Очевидно е, че това е една наистина важна част начело на модната индустрия“, обясни Леатрис Елсман – директор на  Pantone. „Трябва да се погледне на нещата и да се запита дали хората биха казали: „Обичам този цвят. Искам го сега. „За нас това също играе като фактор в цялата тази идея на преходните сезони и опции за предложения, които не са само типични за сезона.“

Наистина е хубаво да се видят цветовите предсказания за следващите месеци предварително и въпреки, че има нюанси като „къдраво зеле“ и „лешник“ е доста трудно да не направите успешни комбинации с повечето от тях още от сега и да започнете да ги носите още от зимата.

Топ 10 цветове за пролет 2017 според Pantone

топ 10

№1 – Ниагара. 17-4123

Този разкошен оттенък, който напомня за един мощен водопад, често е определян като цвят деним и оглавява списъка с  топ 10. Той е с мек син оттенък, който изглежда като леко измит деним наистина и може да бъде съчетан почти с всичко. Ниагара се появи върху красивите бални рокли на Carolina Herrera, като прозрачен детайл при Zac Posen и в други модели.

топ 10

№2 – Игличено жълто 13-0755.

Това е маслено, слънчево жълто, което може да се види навсякъде по модните ревюта и е достатъчно гъвкаво, за да се носи и в по-хладните, и в по-топлите климатични условия. То ни напомня за природата и добрината, за възхитителните дни и интересните нощи. Може лесно да се свърже в комбинация с цветовете „райски остров“ и „лешник“.

топ 10

№3 – Лазурно синьо 19-4045.

Лазурносиньото има много жизненост, вътрешна енергия и сияние, от които ние със сигурност може да се използваме. То е универсален цвят, най-малкото не е скучен, който се съчетава и изглежда добре с повечето други нюанси в списъка. Това е цветът на прекрасния камък, известен като „лапис лазули“ и е чудесен за дълги  рокли, както и за прекрасни аксесоари, използвани през следващите няколко сезона.

топ 10

№4 – Жар  17-1462.

Светъл и лесен за съчетаване с почти всички останало от топ 10 списъка, това е основен цвят за пролет 2017 на Pantone за сезона. Tory Burch  го обича да го използва и го видяхме на толкова много ревюта да се показва като цяло. Ще изглежда чудесно и в комбинация с нежните нюанси, които са идеална за есента и пролетта. Това е общителен оттенък с много топлина и драматичен вход. Вижте Rag & Bone, Габриела Хърст и Lela Rose за повече опции.

топ 10

Райски остров 14-4620A.

Всички, които предпочитат тропическите асоциации, ще харесат този освежаващо страхотен син нюанс от цветовата палитра, който Victoria Beckham използва за рокля от кадифе,  Lela Rose за дантелена рокля, а Christian Siriano смеси по поразителен начин с по-огнени пламъци като топ цвят. Цветът изглежда чудесно върху рокли, особено с кройка под коляното с всякакъв вид на ръкава, за предпочитане с дантелено оформление.

 

топ 10

Блед дрян 13-1404.

Нежният като цвете цвят е идеален за всички сезони и се съчетава чудесно с кафяви и наситени нюанси като Жар. По време на Седмицата на модата „Banana Republic“ показа любовта си към приглушените розови багри на кучешкия хрян, като най-успешните комбинации бяха с розов кварц и цвят на къдраво зеле.

топ 10

Зеленина 15-0343.

Когато жадувате за открити пространства и бихте искали да ги включите като част от света на модата, тогава се получава това. Приятният цвят напомня за авокадо и диви растения, докато ни кара да мислим за здравословен начин на живот. Жълто-зеленият нюанс се съчетава чудесно с цвят на къдраво зеле, Райски остров и Лазурно синьо. Това може да се види в моделите на Michael Kors,  Zac Posen и Trina Turk.

топ 10

Розов равнец 17-2034.

Това е по-скоро женски цвят и напълно привлекателен, използван широко в козметиката през годините. Добавете го към някоя дреха и експертите от Pantone са сигурни, че само можете да получите комплименти. Колекцията на Nanette Lepore показа нагледно това и едва ли някой би могъл да бъде по-доволен от резултатите. Както се видя от ревюто на Roberto Cavalli, този жизнен и смел цвят е перфектен за кожен пачуърк.

топ 10

Цвят на къдраво зеле 18-0107.

Тъй като нюансите на зеленината и природата, които могат само да бъдат намерени в откритите пространства са в челните позиции на топ 10 тенденции за цветовете на пролетта през 2017, то със сигурност има смисъл да се включат нюанси на къдраво зеле. Той е по- скоро  като зеления цвят на армията  и е перфектен за сезон есен. Може да се види в колекцията пролет/лято  на DKNY под формата на микро панталонки, но изглежда също толкова страхотно на яке от армията или копринени панталони, които можете да носите на работа.

топ 10

Лешник 14-1315.

Докато истинският цвят на лешник е много по-тъмен от този конкретен, много неутрален и напълно универсален оттенък, това е със сигурност е един нюанс, който привлече вниманието като перфектен за цялата година. Той е лек и нежен, без да се добавят ефекти към него, което ви позволява да го слеете или да го откроите, в зависимост от това как го обличате. Baja East показа някой наистина страхотни дизайни в цвят лешник.

източник:fashionisers.com