Тенденции

Цветът на 2017 според Pantone

pantone

Pantone обяви най-модерният цвят за 2017.

Всяка година  института за бои „Пантон” определя  кой ще е водещият цвят за идните месеци. През 2017 г. той е по-различен от предходните пастелни нюанси, тъй като за 2016 те бяха не един, а два – розов кварц и спокойно синьо. Ето, че вече е ясно и кой ще бъде трендовият цвят през 2017 г. Това в така нареченият свеж цвят „зеленина“, който е значително отклонение от модерните през тази година пастели и ще бъде топ тенденция за следващата. Ето как точно изглежда той:

pantone

Според Pantone,  ярко жълто-зеленият цвят на „зеленина“ символизира „повторното свързване, което търсим с природата и всичко.“ Компанията продължи с обяснението на избора си и заяви, че оттенъка се стреми към  „съживяване, възстановяване и обновяване“ – нещо, от което много от нас със сигурност може да използват след 2016.

Цветът на годината вече се появи на пролетните модни ревюта. Той изпъкна в колекциите на дизайнери като Balenciaga и Sies Marjan. Тъй като новата година почти вече започва, ще бъде само въпрос на време преди индустриите за красота и интериорен дизайн да започват да избират ярко зеления цвят, така че да бъдат готови да се свържат отново с природата през 2017. Вижте колко свежо ще изглежда всичко това във трите видео клипа по-долу:източник:harpersbazaar.com.au