Направи си сам

Направи си сам акцентни декоративни камъни за саксия

декоративни камъни

Вижте как лесно да си направите декоративни камъни за украса на любимите си саксийни цветя.

Сигурни сме, че сте от ентусиастите, които обичат в дома около тях да има ръчно изработени предмети. Ето защо ви предлагаме поредната лесна, но ефектно изглеждаща идея да внесете нещо, което да напомня за вас във вашите дом и градина или пък да направите подарък за спомен на приятели.

Ръчно изрисуваните камъни са ниско бюджетен проект направи си сам, който е подходящ както за деца, така и за възрастни. Подобни декоративни камъни за градината или саксията ще внесат настроение където и да изберете да ги поставите. Вижте само колко красиво могат да изглеждат с малко боя!

Направи си сам акцентни декоративни камъни за саксия

декоративни камъни

Понякога е трудно да се намерят общи забавления за свободното време с децата, в които с интерес да участват и родителите, и малчуганите. Именно това рисуване върху камъни ще бъде интересно за всички и няма да отегчи децата след няколко минути. Идеалната активна дейност за малки и големи може да започнете дори с разходка, на която всеки да си събере по няколко естествени камъни, които му харесат.

декоративни камъни

Ето какво ще трябва да си набавите, преди да започнете да правите своите декоративни камъни:

  • акрилни бои
  • четки с различна дебелина
  • гладки камъни с големина на юмрук
  • гумени ръкавици

декоративни камъни

 1. Измийте камъните, за да махнете от тях праха и замърсяванията, които ще попречат на боята да покрие повърхността им.  2. Сложете си ръкавиците и започнете да ги боядисвате с дебелата четка в основния цвят, който сте избрали. След като изсъхне добре, изрисувайте отгоре дизайнс по ваш избор с по-тънка четка и друг цвят боя.

декоративни камъни

Ако искате вашите декоративни камъни да изглеждат добре в саксиите на стайните растения, може да се съобразите с интериора на дома и според него да изберете цветовите комбинации. повече от 2-3 цвята в този случай не са желателни, но ако възнамерявате да ги поставите на открито в двор или градина, тогава може да си позволите по-голяма волност.

декоративни камъни

 3. Ако прецените, че вашите собственоръчно рисувани камъни ще бъдат изложени на вода (на открити места в градината или в саксията на растение, което изисква често поливане), след като изсъхнат ги напръскайте с няколко слоя прозрачен защитен спрей-боя. за да запазите декорацията им. Това е всичко!

декоративни камъни

източник:makeanddocrew.com