Направи си сам

Направи си сам акцентни декоративни камъни за саксия

napravi si sam

napravi si sam

Направи си сам акцентни декоративни камъни за саксия. Сигурни сме, че сте от ентусиастите, които обичат в дома около тях да има ръчно изработени предмети. Ето защо ви предлагаме поредната лесна, но ефектно изглеждаща идея да внесете нещо, което да напомня за вас във вашите дом и градина или пък да направите подарък за спомен на приятели.

Ръчно изрисуваните камъни са ниско бюджетен проект направи си сам, който е подходящ както за деца, така и за възрастни. Подобни декоративни камъни за градината или саксията ще внесат настроение където и да изберете да ги поставите. Вижте само колко красиво могат да изглеждат с малко боя!

Направи си сам акцентни декоративни камъни за саксия

napravi si sam

Понякога е трудно да се намерят общи забавления за свободното време с децата, в които с интерес да участват и родителите, и малчуганите. Именно това рисуване върху камъни ще бъде интересно за всички и няма да отегчи децата след няколко минути. Идеалната активна дейност за малки и големи може да започнете дори с разходка, на която всеки да си събере по няколко естествени камъни, които му харесат.

napravi si sam

Ето какво ще трябва да си набавите, преди да започнете да правите своите декоративни камъни:

  • акрилни бои
  • четки с различна дебелина
  • гладки камъни с големина на юмрук
  • гумени ръкавици

napravi si sam

 1. Измийте камъните, за да махнете от тях праха и замърсяванията, които ще попречат на боята да покрие повърхността им.  2. Сложете си ръкавиците и започнете да ги боядисвате с дебелата четка в основния цвят, който сте избрали. След като изсъхне добре, изрисувайте отгоре дизайнс по ваш избор с по-тънка четка и друг цвят боя.

napravi si sam

Ако искате вашите декоративни камъни да изглеждат добре в саксиите на стайните растения, може да се съобразите с интериора на дома и според него да изберете цветовите комбинации. повече от 2-3 цвята в този случай не са желателни, но ако възнамерявате да ги поставите на открито в двор или градина, тогава може да си позволите по-голяма волност.

napravi si sam

 3. Ако прецените, че вашите собственоръчно рисувани камъни ще бъдат изложени на вода (на открити места в градината или в саксията на растение, което изисква често поливане), след като изсъхнат ги напръскайте с няколко слоя прозрачен защитен спрей-боя. за да запазите декорацията им. Това е всичко!

napravi si sam

източник:makeanddocrew.com