Направи си сам акцентни декоративни камъни за саксия

napravi si sam

Направи си сам акцентни декоративни камъни за саксия. Сигурни сме, че сте от ентусиастите, които обичат в дома около тях да има ръчно изработени предмети. Ето защо ви предлагаме поредната лесна, но ефектно изглеждаща идея да внесете нещо, което да напомня за вас във вашите дом и градина или пък да направите подарък за спомен на приятели.

Ръчно изрисуваните камъни са ниско бюджетен проект направи си сам, който е подходящ както за деца, така и за възрастни. Подобни декоративни камъни за градината или саксията ще внесат настроение където и да изберете да ги поставите. Вижте само колко красиво могат да изглеждат с малко боя!

Направи си сам акцентни декоративни камъни за саксия

napravi si sam

Понякога е трудно да се намерят общи забавления за свободното време с децата, в които с интерес да участват и родителите, и малчуганите. Именно това рисуване върху камъни ще бъде интересно за всички и няма да отегчи децата след няколко минути. Идеалната активна дейност за малки и големи може да започнете дори с разходка, на която всеки да си събере по няколко естествени камъни, които му харесат.

napravi si sam

Ето какво ще трябва да си набавите, преди да започнете да правите своите декоративни камъни:

  • акрилни бои
  • четки с различна дебелина
  • гладки камъни с големина на юмрук
  • гумени ръкавици

napravi si sam

 1. Измийте камъните, за да махнете от тях праха и замърсяванията, които ще попречат на боята да покрие повърхността им.  2. Сложете си ръкавиците и започнете да ги боядисвате с дебелата четка в основния цвят, който сте избрали. След като изсъхне добре, изрисувайте отгоре дизайнс по ваш избор с по-тънка четка и друг цвят боя.

napravi si sam

Ако искате вашите декоративни камъни да изглеждат добре в саксиите на стайните растения, може да се съобразите с интериора на дома и според него да изберете цветовите комбинации. повече от 2-3 цвята в този случай не са желателни, но ако възнамерявате да ги поставите на открито в двор или градина, тогава може да си позволите по-голяма волност.

napravi si sam

 3. Ако прецените, че вашите собственоръчно рисувани камъни ще бъдат изложени на вода (на открити места в градината или в саксията на растение, което изисква често поливане), след като изсъхнат ги напръскайте с няколко слоя прозрачен защитен спрей-боя. за да запазите декорацията им. Това е всичко!

napravi si sam

източник:makeanddocrew.com