направи си сам антибактериален спрей

Направи си сам антибактериален спрей, с който да изчистиш и освежиш дома си. Той съдържа изцяло естествени продукти, които убиват бактериите и дезинфекцират повърхностите. Без вредни химически миризми покрай себе си може да почистиш до блясък всяка част в стаите – от банята до кухнята. Продуктът може да се използва в апартаменти, обитавани от малки деца, бременни жени или хора с алергии.

Направи си сам антибактериален спрей

антибактериален спрей

Съставките, които ще ви трябват за домашен антибактериален спрей са следните:

  • 3 чаши вода
  •  1/2 чаша бяло оцет
  • празна бутилка с пръскащ накрайник
  • 15 капки етерично масло от лавандула или  чаено дърво
  • малка фуния

След като набавите всичко необходимо, следвайте последователните инструкции за направа на екологичен  антибактериален спрей:

  1. Смесете водата с оцета в празната бутилка. Оцетът е натурален продукт, който е известен с антибактериалните и противогъбичните си свойства.
  2. След това прибавете 15 капки етерично масло  от лавандула или  чаено дърво – а защо не и ароматна комбинация от двете? Ако тези аромати не ви допадат или имате други налични, може да ги замените с портокал, розмарин или лимон, за да получите приятно ухаеш домашен антибактериален спрей. Етеричните масла също имат антибактериални и противогъбични свойства, които ще унищожат всички микроби върху плотовете, дръжките на вратите и шкафовете.
  3. Затворете бутилката, разклатете я и започвайте да пръскате желаните повърхности. Дори не е нужно да забърсвате с кърпа след това. Оставете спрея да засъхне. Разполагате с около 800 мл. натурален  антибактериален спрей. Време е за почистване!