Направи си сам

Направи си сам костюм тип Гетсби

rezultat kostum velikiqti getsbi

Този път сме ви подготвили – направи си сам костюм тип Гетсби! Тъмни устни, къси коси, феерични рокли на ресни и освободено поведение. Ето как е изглеждало флапър момичето от 1920’те години. Флиртуваща, пиещата и купонясваща. Дали ерата на джаза не е най-веселият и бохемски период на Америка? И наистина точно тази визия е изключително смела за времето си. Макар изключително ретро стила много от модните тенденции днес са вдъхновени от флапърите – тяхното маниерничене, провокативната визия и любовта към веселбата. Една от най-емблематичните лица на това време е Клара Боу. Тя е смятана за се*ссимвол на своето поколение. Актрисата на ден получава по 45 000 писма от своите почитатели. Друг запомнящ се образ от това време е фиктивния образ Джей Гетсби. Книгата на Фицджералд е успял да изобрази по най-яркия начин тази вълшебна и далечна ера.

Направи си сам костюм тип Гетсби за парти

kostum-velikiqt-getsbi-napravi-si-sam

Аксесоари: 

Колкото повече толкова по-весело! Първо в главите ни винаги изникват перлите като аскесоар. Но също така можете да използвате шал или тюрбан за флапър костюм. Ако все пак сте големи почитатели на перлените украшения, вижте как да сглобите лента за коса от перли.

napravi si sam lenta za glava

Перлена мъниста, пух, ластик, фиба, ножица

napravi si sam perlena letna

Съберете мънистата на ластика на две линии.

napravi si sam biju za glava

Закрепете пуха към мънистата.

kostum-velikiqt-getsbi-vdahnoven

Рокля: 

През 20’те години роклите са впити в кръста и с прави силуети. Повечето „добри момичета“ са носели поли под коленете им, но не и флапърите! Автентичната флапър рокля разкрива коленете, а дори част на бедрото. Ресните на роклята са едни от най-отличаващите се дрехи на това време.

napravis si sam roklq flaper djaz

Намерете подходяща черна рокля, на която да можете да закрепите ресните. За да сте по-близо до флапър момиче визията заложете на рокля, която да е по-свободна и разкроена. Закрепете ресните от долу на горе и после вече като сте сигурни откъде искате да започнат и на каква дължина да свършват минете с шевна машина отгоре им.


napravi si sam roklq velikiqt getsbi

Цялото рязане и шиене на флапър роклята ще ви отнеме някъде около час.

napravi si sam grim

Гримът:

– вежди: Дръжте ги дълги, тънки и прави. Не е добре само за едната вечер да си изтъните веждите, за това е по-добре да ги изрисувате, така че да изглеждат дълги.
– очи: Използвайте много тъмни сенки и опушена грим с очна линия над и под очите, за да им се даде мек, романтичен вид.
– скули: Оставете бронзанта на страна и заложете на светло пудресто покритие на лицето, а с кутрето сложете руж точно на скулите си.
– устни: Покрийте устните си с фон-дьо тен за прикриване естествената им форма. Използвайте тъмен молив за устни, за да им предадете форма на сърце, като се фокусирате върху създаването на драматично остър връх като на стрелата на Купидон.

kosa flaper velikiqt getsbi

Косата:

За тази визия можете да заложите както на супер къс и прав боб така и на добре накъдрена и оформена коса. За да създадете по-драматични къдрици проследете стъпките показани на картинките.

kosa-flaper-velikiqt-getsbi-2

1. Вдигнете си косата на горе с фиби и сплетете долната част.

2. Завийте плитката в тила и закрепете надеждно с фиби.

3. Използвайте специални ролки за къдрене или маша, за да получите ситни къдрици като на Клара Боу.

4. Сложете лентата за коса и освободете къдриците.

5. Разрешете косата, за да и придадете класическата визия на флапър момиче.

6. Фиксирайте с лак за коса и други подходящи продукти.

napravi si sam kostum velikiqt getsbi