napravi si sam grivna

След блясъка на празниците, връщането към прости, успокояващи неща е добре дошъл антидот. Този урок за направи си сам гривна не е изключение. Всичко, което трябва да направите е да повтаряте една определена стъпка, докато не получите желаната дължина за своята гривна.

Какво ни е необходимо за направи си сам гривна?

  • мъниста – можете да използвани тези от стари колиета
  • дълъг синджир
  • тел 0,8 мм
  • малки пръстени
  • закопчалки за бижута в стил „винтидж“

napravi si sam grivna

Изрежете две дължини на веригата като измерите същата ширина на китката ви плюс 5 см.

Нарежете лентите от тела в дължина около 10 см. Сгънете няколко милиметра от единия край и прокарайте през веригата.

Вече можете да нанизвате мънистата. Оставете две връзки на веригата в края на гривната, а след това редувайте – топчета, верига, топчета, верига, топчета. Можете да използвате всички с еднакъв размер мъниста, ако предпочитате, но контраста на размери е по-раздвижен вариант. Също така се уверете, че дупките на мънистата са достатъчно малки, за да не се изнизва от тела.

След като всички перли са на място, сгънете края на тела. Трябва мънистата да се седи наистина плътно, и се уверете, че примката на жицата е максимално близка до последната мъниста, за да не стои разхлабено.

Направи си сам гривна стъпка по стъпка

napravi si sam grivna

Повторете горните стъпки, докато имате пълна гривна от мъниста. Мънистата ви трябва да се възможно най-плътно подредена една до друга. Опитайте се да се сложи топчета на всеки две връзки. Следете за усуквания, и ако се налага да пропуснете някоя връзка го направете.

Добавете закопчалки в краищата на гривната, като се използвате 5 милиметрови пръстени. Всяка от тези куки има различни отвори. Ако има две дупки на закопчалка, тя се свързва, съответно, и от двете страни на веригата. Ако има само една дупка, първо свържете последните краища на веригата заедно, образувайки „триъгълна“ форма, след това закрепете и закопчалката.

Стъпки за направи си сам гривна с мъниста и синджир

napravi si sam grivna

 Краен резултат на направи си сам гривната

napravi si sam grivna