Направи си сам

Направи си сам пончо

napravi si sam poncho odealo kolan

Направи си сам пончо от любимо одеяло. Това е страхотен начин да си направите нова връхна дреха или да го носите като туника. Препоръчително е одеалото да е от синтетична материя, за да не се разнищва и да го превърнете в нещо удобно за носене.

Как да си направим интересно пончо от тънко одеало

poncho napravi si sam odealo kolan

За есенно-зимния сезон, идеята ни за „Направи си сам пончо“ е чудесен начин да се стоплите в затворено помещение, без да се налага да чувствате дискомфорт. Ще ви е широко и удобно на ръцете, а за по-пищните дами е чудесен начин да прикрият част от несъвършенствата в коремната област.

Направи си сам пончо в няколко лесни стъпки

poncho odealo kolan napravi si sam stapki

За „Направи си сам пончо“ имате нужда от тънко синтетично одеало, ножица, тънък колан по избор и добро настроение.

napravi si sam poncho stapka po stapka nojica

Стъпка 1: Помислете къде бихте искали да бъде фронталния отвор за главата. Показаното одеало на снимките е с размер 162 сантиметра дължина. Измерете го и направете дупка за главата ви. Пробвайте първо с по малка, а после ако има нужда ще я уголемите.

napravi si sam poncho nojica odealo stapki

Стъпка 2: Изрежете заоблените части на одеалото (ако има такива в краищата), за да не си личи че е одеало.

odealo poncho napravi si sam stapki

Стъпка 3: Наложете го върху себе си за да прецените дали покрива ръцете ви, ако е дълго, подрежете го до дължината на ръцете ви. За съжаление, ако е късо нищо не можем да направим.

poncho stapka po stapka odealo napravi si sam

Стъпка 4: Направете 2 малки дупки за колан в областта около кръста

Стъпка 5: Опитайте се да намерите тънък кожен (може и лачен кола) и го прекарайте през дупките на новото ви пончо. Вече сте готови с новата ви придобивка за гардероба. Съчетавайте смело и дори сменяйте цвета на колана, ако имате възможност, за да разнообразявате.