Направи си сам

Направи си сам свещник от дърво

napravi si sam sveshtnik darvo

napravi si sam sveshtnik darvo

Кой не обича меката светлина на свещите? Направи си сам свещник от дърво, подходящ както за градината, така и за интериора в дома. Естественият дървен материал излъчва топлина и уют, а съчетанието му с отблясъците от танца на пламъка на свещта, създават невероятно романтична и успокояваща атмосфера.

Направи си сам свещник от дърво

napravi si sam sveshtnik darvo

Макар сам по себе си този проект да не е сложен, ще бъде хубаво, ако получите малко мъжка помощ за него. Важно е да намерите подходящо дърво с достатъчно дебели и ниски за достигане клони. След това изберете участък от тях, които да бъде гладък и равен и с дължина около една педя. Може да помолите вашият герой с резачката да ви отреже няколко такива парчета с различна височина. По този начин ще можете да аранжирате една до друга няколко дървени поставки за свещи. След това ще трябва и да издълбае вътре дупка – не е нужно да е дълбока. Една плитка вдлъбнатина, в която да се постави една чаена свещ, е напълно достатъчна. Но ако предпочитате, може и да го затрудните с малко по-дълбоки отвори за по-дълги свещи.

Свещи в дървена поставка

napravi si sam darvena postavka sveshti

След като грубия материал е почти подготвен, за да се превърне във финал на проекта ви за направи си сам свещник от дърво остана само фината довършителната работа. Добре би било, ако обелите кората, а след това намажете с лак дървото поне два-три слоя. По този начин то ще придобие много по-красив и завършен вид. Оставете да изсъхне на открито, а вечерта наградете вашият герой-помощник с романтична вечеря на свещи.

източник:  www.day2daysupermom.com