napravi si sam sveshtnik darvo

Кой не обича меката светлина на свещите? Направи си сам свещник от дърво, подходящ както за градината, така и за интериора в дома. Естественият дървен материал излъчва топлина и уют, а съчетанието му с отблясъците от танца на пламъка на свещта, създават невероятно романтична и успокояваща атмосфера.

Направи си сам свещник от дърво

napravi si sam sveshtnik darvo

Макар сам по себе си този проект да не е сложен, ще бъде хубаво, ако получите малко мъжка помощ за него. Важно е да намерите подходящо дърво с достатъчно дебели и ниски за достигане клони. След това изберете участък от тях, които да бъде гладък и равен и с дължина около една педя. Може да помолите вашият герой с резачката да ви отреже няколко такива парчета с различна височина. По този начин ще можете да аранжирате една до друга няколко дървени поставки за свещи. След това ще трябва и да издълбае вътре дупка – не е нужно да е дълбока. Една плитка вдлъбнатина, в която да се постави една чаена свещ, е напълно достатъчна. Но ако предпочитате, може и да го затрудните с малко по-дълбоки отвори за по-дълги свещи.

Свещи в дървена поставка

napravi si sam darvena postavka sveshti

След като грубия материал е почти подготвен, за да се превърне във финал на проекта ви за направи си сам свещник от дърво остана само фината довършителната работа. Добре би било, ако обелите кората, а след това намажете с лак дървото поне два-три слоя. По този начин то ще придобие много по-красив и завършен вид. Оставете да изсъхне на открито, а вечерта наградете вашият герой-помощник с романтична вечеря на свещи.

източник:  www.day2daysupermom.com