Направи си сам

Направи си сам саксии за цветя

napravi-si-sam saksii

napravi si sam saksii za cvetq

Направи си сам саксии за цветя, чрез декориране на чисто бели саксии, които могат да се превърнат в подходящо допълнение към интериор в дома. Обикновено нещата, които правим със собствените ни ръце се превръщат в скъп подарък или спомен. Не е нужно голямо умение, за да се превърне обикновена чисто бяла саксия в красива и стилна кашпа, която да украси бюрото или масичката ви.

Направи си сам саксии за цветя, подходящи за украса навсякъде в дома

napravi si sam saksii cvetq

Направи си сам саксии за цветя, които изглеждат много по-скъпи, отколкото в действителност струват. Изберете зелени растения, които не са капризни. За предпочитане са малки и ниски видове, които са издържливи на места с по-малко слънчева светлина. Това ще ви даде повече възможности за поставяне на вашето произведение по-късно.

Направи си сам саксии за цветя – стъпка по стъпка

saksii napravi si sam

Преди да започнете, ще ви трябват следните материали: бели порцеланови саксии, боя за порцелан, тънка четка за боя, сукуленти (растения с месести листа или стъбла, които натрупват вода), парцал за почистване, малки цветни камъчета за декорация и пръст.

След като си набавите необходимите материали, може да започнете с оцветяването на саксиите. Ако не искате саксията да се мести и завърта, докато работите върху нея, може да залепите парче изолираща лента на долната външна страна. Нарисувайте точки с четката и боята върху едната страна. Ако четката не е достатъчно тънка, може да потопите края на дръжката й в боята, за да получите прецизни и чисти кръгчета. Не забравяйте да изчакате пет минути, преди да обърнете саксията на другата страна. Използвайте суха домакинска кърпа, за да изтриете боята от центъра на кръга, докато все още не е изсъхнала. След това намокрете леко кърпата, за да изчистите излишната боя. Не търкайте прекалено силно! За да получите ефект на стичаща се боя, поставете саксията на обратно и внимателно излейте малко боя на половината саксия. Плътно разнесете слоя на горната 1/3 част от саксията. Изправете я и с четката оформете участъците, които ще се стичат надолу. Не прекалявайте с количеството боя, за да не се разтече до долу. По същия начин направете и другата страна, като обърнете внимание на мястото, където се сливат. Изчакайте да изсъхне добре за едно денонощие. Изпечете готовите саксии във фурната за 35 минути на 220 градуса.

Поставете растенията в новите си красиви саксии и отгоре украсете пръста с цветни камъчета. Сигурни сме, че си направихте  сами страхотни саксии за цветя, които нямате търпение да покажете на всички!