shtastliva dvoika

Ако искате да намерите начини да направите мъжа по-щедър сте попаднали на правилната статия. Четете и си водете бележки.

Защо едни жени са по-обгрижвани от мъжете и получават много подаръци, цветя, вечери на свещи, а други получават един скромен букет за 8 март? Ако принадлежите към втората категория, тогава имате добра новина: щедростта определено е качество, присъща на характера на всеки мъж, трябва само да знаете как да я отключите в любимия ви. Ние научихме кои са 6-те трика как да направите мъжа по-щедър и внимателен.

Как да направите мъжа по-щедър?

shtastliva jena

Радвайте се на подаръците

Защо обичаме да правим подаръци на малките деца? Те знаят как да се насладят истински! Всеки желае да види отново лицето на детето развълнувано за следващата изненада. Няма да ни домързи да отделим време и средства да закупим друга (нека дори и сто двадесет и пета) играчка, книжка, каквото и да било! Детската искреност и възможността им да се наслаждават и на малките изненади са неща, от които си струва да взимаме пример: колкото по-щастливо и ведро посрещате подаръка на любимия, толкова повече той ще иска да ви глези. Разбира се, ние не говорим за лицемерие – неискреността винаги се усеща и ще ви направи лоша услуга. Но понякога се научете да “включвате” малкото момиче в себе си, което приема подаръци от удоволствие и радост.

Поискайте помощ

Щедростта върви ръка за ръка с желанието за грижа и за защита. Ако вашият човек не отговаря съвсем точно на образа на рицар-закрилник, струва си да се има предвид, дали вие сте му дали тази възможност? Имиджът на самостоятелната и независимата “Желязна лейди” може да се е превърнал в такъв навик, че вие постепенно отбягвате женствената крехкост и слабост – и ако е така, мъжът понякога и не предполага, че вие чакате проява на внимание. Започнете с молба към любим човек за помощ – дори ако вие е трудно, защото вътрешният глас нашепва спешно, “Мога да се справя и сама!” Една от основните потребности на мъжа е да се чувства необходим и ако му давате това чувство, той ще отговори с щедрост и искрена загриженост.

Благодарете

Жената, която не е в състояние да благодари от сърце предполага, че мъжът с всеки ден ще става все по-алчен и стиснат. За да иска вашия любим да похарчи малко средства за вас, винаги хвалете неговата щедрост – кажете как това качество е важно за вас и как се възхищавате от мъжката му грижа и внимание към вас. Искрената благодарност и възхищение може да направят чудеса – дори и най-икономичният човек ще иска безкрайно да ви обгради с внимание и изненада с подарък без причина.

stilna dvoika

Говорете за своите желания

Мъжете, за съжаление (или за щастие), не могат да четат мислите ни, а намеците ни са обикновено трудни за разбиране. Така че, ако на вашия мъж са му чужди щедрите жестове и с това ви разочарова, не очаквайте той да отгатва за причините на вашето недоволство. Кажете на любимия за своите желания – не с упрек, но не и под формата на сравнение или безкомпромисни изисквания. Най-добрият начин – това не е критиката, нито пък манипулацията, а да говорите за чувствата си.

Разрешете си да мечтаете

Понякога, ние самите блокираме щедростта на любимия човек. Случвало ли ви се е някога на въпроса “Какво искаш да ти взема, скъпа?” да сте отговаряли с “Аз имам всичко, от което се нуждая, недей да си харчиш излишно парите”? Или може би сте наказвали любимия си заради твърде скъпия подарък и дори сте предлагали да го върнете в магазина? Имайте предвид, че тази реакция е свръх-мощен “заглушител” за мъжката щедрост. Едната от причините е жената, която “има всичко”, а другата е жената, която не счита себе си достойна за скъпи подаръци. Ако се чудите как другите жени успяват да са заобиколени от мъжко внимание, ето отговора: те просто не се страхуват да бъдат готови и способни да вземат желаното – с благодарност, но и с достойнство, без страх, че са длъжници, а и не се опитват да обвиняват като счетоводител мъжа, който е решил да изхарчи малко повече.

Проявявайте щедрост

Щедростта – качество, което може да се развива достатъчно бързо, като само трябва да създадете подходящата атмосфера. Ако искате един мъж да бъде щедър към вас, научете се да бъдете щедри вие самите – да давате внимание, време и енергия за себе си и за семейството, не икономисвайте от хубави думи и емоции, изненадвайте без причина, правете малки подаръци – с една дума, култивирайте щедростта във вашата връзка: вдъхновен от настроението ви, мъжът постепенно ще започва да става по-щедър и внимателен.