porodi kucheta za semeistva s deca

Ако все още нямате куче и се колебаете какво точно да си вземете, в следващите редове ще ви представим подходящи породи кучета за семейства с деца. Когато е на път да се появи нов член на семейството, много родители решават да се сдобият и с куче, за да бъде живота им още по-забавен. И в действителност се получава. Енергията и доброто настроение, което може да ни даде домашният любимец е несравнима. Разбира се и тази на детето. Някои кучета като че ли са създадени, за да живеят с бебета и деца на всякакви възрасти. Те просто ги обичат. Ето ги и най-обичливите породи кучета за семейства с деца. Бъдете сигурни, че детето ви ще се влюби в четириногото животинче.

Породи кучета за семейства с деца

porodi kucheta za semeistva s deca

Голдън Ретривър

Това е една от най-популярните породи кучета за семейства с деца. Добродушният им нрав ги прави повече от подходящи. Обичащи ласките и изключително приятелски настроени са. Известни са и със своето спокойствие. А това е изключително важно, когато в дома има дете. Те също са и много игриви, така че ще са ви от помощ когато вие нямате повече сили да се занимавате със забавленията на детето си.

porodi kucheta za semeistva s deca

Кучета от смесени породи

При тях обикновено няма гаранция нрава на коя от двете породи ще се прояви повече. Но поради тази причина, старайте се да избирате кръстоска между две, които със сигурност ще ви подхождат предвид факта, че имате дете.

porodi kucheta za semeistva s deca

Булдог

Тази порода става все по-популярна през последните години. И има защо. те са много дружелюбни и приемащи всеки член на семейството, въпреки, че голямата им физиономия понякога се асоциира с враждебност. Няма нищо подобно. Те дори имат чувство за хумор. Какво по-хубаво от това?

porodi kucheta za semeistva s deca

Боксер

Това са лоялни и игриви кучета, които могат да внесат доста добро настроение в дома ви.  Любимото им занимание е да даряват любов на стопаните си.

porodi kucheta za semeistva s deca

Дудъл

Те са кръстоска между пудел и Лабрадор ретривър или Голдън ретривър. Лабораториите и Голдън ретривърите са големи семейни кучета, към този факт добавете интелигентността и социалния характер на пудела и ще получите една прекрасна комбинация за семейства с деца.

porodi kucheta za semeistva s deca

Лабрадор

Тази порода кучета са игриви и активни. Винаги приятелски настроени. Били сме свидетели как именно лабрадор се опитва да завие бебе в леглото му. Като че ли усещат, че трябва да се погрижат за съществото до тях. Лесни за дресиране са. Имат интелект на 6 годишно дете. Какво повече да ви кажем, ние просто ги обичаме.