Домашни любимци

Какво се случва, когато си вземете куче за домашен любимец

куче

8 неща, които се случват, когато си вземете куче за домашен любимец. Хубавите, лошите и неочакваните последствия.

Поздравления, ако сте си взели куче! Тази промяна в броя на обитателите на дома ви ще окаже своите последствия върху начина ви на живот вероятно повече, отколкото предполагате. Освен кучешки лай, козина навсякъде, надъвкани обувки и локвички из цялата къща, научете кои са осемте неща, които да очаквате след приютяването на пухкавото си приятелче под покрива на жилището си.

Какво се случва, когато си вземете куче за домашен любимец

куче

Започвате да ставате по-активни физически.

Кучетата обичат да играят повече от всичко, а когато не спят, могат да пробягат десетки метри само за една минута. Без дори да забележите, ще прекарвате дните си в повече движение от обикновено. Прегърнете го – кученцето ви ви прави по-здрави и стройни.

куче

Ставате уморени (много, много изморени…)

На 8-седмична възраст кученцето ви има пикочен мехур с размер на фъстък. Така че познайте  кой ще го изведе навън, за да се облекчи, когато се събуди в 3 през нощта? Подгответе се да консумирате много кофеин през първите няколко седмици.

куче

Вероятно ще плачете.

Малкото ви приятелче ще стене и хленчи през първите няколко нощи в щайгата си и вие ще се почувствате доста, доста ужасно от това. Не се притеснявайте, ако пророните някоя сълза. Уверяваме ви: то ще се наспи през нощта за нула време.

куче

Разочаровате се … Лесно.

Вашата малка пухкава топка е най-сладкото нещо на света, но милото ви куче също така ще се облекчи на пода и ще съсипе всичко, което някога сте обичали. Вместо да губите самообладание си напомняйте, че то е все още бебе, което не знае и по-добре започнете да го дресирате.

куче

Харчите повече пари.

Всички тези посещения при ветеринаря и пътувания до аптеката, магазина или клиниката ще започнат да се добавят към сметката ви. Плюс това, най-вероятно ще почувствате неконтролируемо желание да глезите вашето кученце с каишки, дрехи и лакомства. Няма кашмирен пуловер или комфортно кучешко легло, което то не заслужава, нали?

куче

Започвате да говорите като на бебе.

Ще станете много запознати с пискливия тон и често ще имитирате езика, който използвате при разговор с бебетата, за да говорите със сладкото си куче. Всъщност, най-вероятно ще започнете да говорите на някои хора така, сякаш те са четириноги животни.

куче

Чувствате се тъжни, когато напускате дома.

През първите няколко седмици (а може би дори месеци), вашето кученце ще плаче всеки път, когато излизате от дома си и повярвайте, че ще се чувствате виновни заради факта, че го изоставяте само.

куче

Забравяте живота си преди да си вземете куче.

Защото сега сте толкова щастливи, че имате компанията на толкова симпатично и страхотно  куче до себе си.

източник:purewow.com