Фотография

15 замръзнали езера

geometrichni figuri zamraznalo ezero

abraham zamraznalo ezero alberta

Езерата и водоемите изглеждат живописно, но студът през зимата издига красотата им на ново равнище. Тези удивителни 15 замръзнали езера изглеждат като произведение на изкуството и гледката направо ще спре дъха ви. Замръзналата вода образува удивително разнообразие от модели – от назъбени линии или кръгли балони до снежинки с перфектна форма и всеки нюанс на синьо, бяло и зелено, който може да си представите.

15 замръзнали езера – уникални природни феномени

zamraznali ezera ledeni cvetq arkticheski okean

Има нещо вълнуващо и нереално в това, да можете да стъпите върху повърхността на нещо толкова невероятно като тези замръзнали езера!  Пренесете се виртуално върху леда на тези уникални места, намиращи се по целия свят. Разходката ще бъде незабравима и определено ще си заслужава! Облечете се топло и тръгвайте на пътешествие из нашата приказна галерия!

15 замръзнали езера, които ще искате да се уверите с очите си, че съществуват

 Езерото Байкал с изумруден лед  в Русия

zamraznali ezera rusia

Езерото Байкал е място, което преобръща представите за света и природата у всеки пътешественик, дръзнал да застане на някой от бреговете му. То е доказателство за могъществото на майката природа и има способността да показва мястото на всеки. Човекът, застанал пред езерото, е се чувства и изглежда смален до размерите на всяка негова капка, а водите на езерото се простират отвъд хоризонта – огромни, дълбоки и  мистични.

Балони под леда на езерото Абрахам в Канада

kanada zamraznali ezera leden -baloni

Езерото Абрахам е дом на рядко явление, при което мехурчетата точно под повърхността му се замразяват. Издигащите се от дъното на езерото балончета замръзват и покриват езерото, което създава една наистина уникална и красива гледка. Именно тя е притегателна сила за много фотографи. Температурата в района е под -30ºС и ледената повърхност на езерото Абрахам е с дебелина около 20 сантиметра. През нея много ясно се виждат всички замръзнали мехурчета, пукнатини и дори тъмнината на дъното.

Езерото Дружби в  Антарктика

ezera-zamraznali-antarktika

Разходка върху замръзналата повърхност на езеро в Сибир

zamraznali ezera siberia

Геометрични замръзнали форми върху езеро в Швейцария

geometrichni figuri zamraznalo ezero

Синьото езеро в Япония

zamraznali ezera qponiq

Езерото Байкал в Русия

rusiq zamraznalo ezero

zamraznalo ezero ravno

zamraznali ezera shvecia

rusua zamraznalo ezero

zamraznalo ezero abraham kanada

figuri zamraznalo ezero

chikago zamraznalo ezero

snejinki ezero zamraznalo