Фотография

Сватбена фотография – Джонас Питърсън

сватбена фотография

Сватбена фотография – талантът на австралиеца Джонас Питърсън

Казват, че всеки един от нас има своята перфектна половинка някъде лутащ се из света. Някои хора успяват да намерят тази идеална за тях личност, която да обичат цял живот. А това си е повод за празник, нали? Сватбата се счита за едно от най-важните събития в живота на човека, а да споделите вашия съюз с приятелите и роднините го прави още по-вълнуващо преживяване.

Разбира се подготовката за едно такова събитие се нуждае от детайлно планиране. Знаем колко много мисъл и енергия е вложени в подбирането на всяка една малка частица, включително толкова трудно избираемите салфетки, да не говорим за цветята, цветовата композиция и т.н.

След като сте пресъздали тази перфектна и хармонична картина в главата си, не искате всичко това да е само за един ден. И именно тук се включва и ролята на сватбения фотограф. Да увековечиш най-щастливият ден на една двойка е талант, който само най-опитния човек зад обектива може да направи. Искате всичките палитри на вашите емоции и тези на гостите ви да са хванати в кадър.

Ние се разровихме и попаднахме на портфолиото на Джонас Питърсън, чийто сватбени фотографии са въздействащи, запомнящи си и вдъхновяващи.

Сватбена фотография

сватбена фотография

Питърсън споделя в сайта си, „Понякога двойки ме питат за любимата ми фотосесия. Може ли да ни покажете любимото си слайдшоу, ме питат те изневиделица. Аз винаги казвам на хората, че обичам фотожурналистиката. Винаги съм я обичал. Баща ми е журналист и си спомням, когато растях, è се криeh под бюрата в нюзрума,a репортерите, които подтичваха, пушеха и пиеха кафе от кафяви пластмасови чаши. От странаta на майка ми са художници. Майка ми рисува, също и майка й преди нея е рисувала. Из цялата къща на баба ми имаше масла и платна.

Така че, естествено никога не съм писал.

Никога не съм рисувал.

Отне ми години да се справя с нуждата си да разказвам истории и да се изразявам креативно. Десетте години като копирайтър в рекламата ми помогнаха, но въпреки че съм спечелил много награди, скоро разбрах, че не това са историите, които исках да разкажа. Историите, които трябва да разкажа.“

Фотографии за сватба

сватбена фотография

„И отчасти това е причината, заради която обичам да снимам сватби толкова много. Те имат своите правила и, в някои отношения, това е едно много дирижирано събитие – знаеш какво ще се случи, кога някой ще направи нещо. И все пак нищо не знаеш. Всяка сватба е съвсем различна и всяка двойка добавя нещо ново към нея.“, казва сватбеният фотограф и продължава да обяснява да страстта си, „…опитам да уловя събитията, така както се случват. Знам, че историята е там, цялата красота и драма, всичките герои и детайли. Гледам да я разкрия и се опитвам да уловя всяка частица от нея.“

сватбена фотография

сватбена фотография

сватбена фотография

сватбена фотография

сватбена фотография

сватбена фотография

сватбена фотография

сватбена-фотография

сватбена-фотография

сватбена-фотография

сватбена-фотография

сватбена-фотография

Inline
Inline