iv sen loran

Ив Сен Лоран и неговите най-знаменити цитати.

Ив Анри Дона Матийо Сен Лоран е френски дизайнер, който властва в света на висшата мода през 1960, 1970 и 1980 години. След смъртта на Кристиян Диор, Ив застава начело на модния дом. Сен Лоран започва работа като асистент на легендарният дизайнер през 1957 г. Плахият и стеснителен младеж успява да направи грандиозни въведения в женския гардероб. Той вкарва мъжки модни елементи като кожени якета, ботуши до бедрото, а едни от запазените му визии са дамските смокинги. Той се счита за основател на унисе*с стила. Ив е и първият дизайнер, който е канил чернокожи манекенки да участват в модното ревюта на колекциите си.

Ив Сен Лоран в цитати

iv-sen-loran

“Никога не бива да бъркаме елегантността със снобизма!”

“Бих бил щастлив в Рая само при условие, че ангелите са облечени с вкус.”

“Елегантна може да се нарече само тази ослепителен роклята, която не може да се облече втори път.”

“Физически ме боли, когато виждам жена, която с собствените си ръцете се е превърнала в модна жертва и изглежда смешно и странно.”

“Искам да благодаря на всички жени, които носят моите дрехи, познати и непознати, всички, които са били толкова лоялни към мен и са ми дарили с такава радост.”

“Най-доброто облекло за една жена са обятията на мъжа, който я обича. Но за тези, които са лишени от това щастие, съществувам аз…”

“Най-красивият грим за една жена е страстта.”

“Моите рокли са предназначени за жени, които могат да си позволят да пътуват с четиридесет куфара.”
“Любовта е най-добрата козметика! Но козметика се купува по-лесно…”

“Модата избледнява, стилът е вечен.”

“С времето научих, че най-важното в една рокля е жената, която я носи.”

“Дрехите трябва да бъдат подчинени на личната индивидуалност, а не обратното.”

“В този живот съжалявам само за едно – че не аз съм измислил дънките. Дънките са най-шикозното, най-практичното, най-удобното и най-непретенциозно облекло. Те са експресивни, семпли, скромни и привлекателна – всичко, което се надявам, че притежават дрехите, които правя.”

“Няма друго черно, освен ЧЕРНОТО!”