Развлечения

Как да спечелите повече последователи в Инстаграм

последователи в инстаграм

Независимо дали ви харесва или не (ако сте кликнали тук, вероятно направо го обичате), не може да отречете, че Инстаграм е топ социалната платформа за модната индустрия и нейните блогъри. Да имаш Klout може да ви помогне да се привлечете повече Инстаграм последователи към вашия блог, да спечелите сътрудничества с марките, а дори и да получавате по $ 15,000, за да пуснете добри отзиви за някои марки. Много от нас сме чели различни истории за огромните суми, които получава популярните блогъри за своите Инстаграм последователи. Тази социална медия води до повече последователи в блога, което води до повече кликове, което води до повече последователи … Това е социалната медия – снежна топка, която се превръща в лавина.

Тук ще ви дадем някои добри съвети как да спечелите повече популярност в известната социална платформа.

1. Общувайте с други потребители

Това е социална мрежа в края на краищата!  Най-лесният начин да рекламирате вашият блог безплатно е да се опитате да си комуникирате с потенциални клиенти (известен още като последователи) поне 100 пъти на ден. Това означава, че трябва да се опитате да харесате, коментирате или последвате нещо или някой нов 100 пъти всеки ден. Хей, никой не каза, че това ще е лесно! Ключът тук е не просто да коментирате един куп снимки на знаменитости, те са известни и не разполагат с време, за да забележат всеки един коментар, както правят нормалните потребители. Насочете се към хора, които следват любимите ви вдъхновяващи снимки. А също и хора, които наскоро са публикували снимка със същите хаштагове, които сте използвали и вие за най-новите си постове. Не се притеснявайте! Ако профилът им е публичен, значи те тайно искат повече харесвания, коментари и последователи, точно като вас. Шансовете те също да ви последват са големи.

2. Таймингът е важен

Потребителите на Инстаграм са най-активни, когато може да се очаква от тях да бъдат – преди работа/училище, по време на тяхната обедна почива, веднага след работа и точно преди лягане са всички пикове на активност. Това са страхотните часове на деня, за да поработите върху вашите взаимодействия и да публикувате снимки! Ако искате повече очи да видят незабавно вашите публикации, то постването по време на тези часове на деня е от полза. Също така се уверете, че не сте публикували твърде много или твърде малко! Не искате някой от вашите последователи да си каже „Кой е този?“, защото имате две седмици пауза. Също така, те не искат да виждат едно и също нещо, след като публикувате пета снимка за един час. Професионалните блогъри са склонни да публикуват 3-4 пъти на ден, но поне с няколко часа разлика.

3. Съдържанието е всичко

Това трябва да се подразбира, но, когато хората започнат да поглеждат профила ви, най-новите ви снимки са това, което ще ги накара да се замислят дали да ви последват или не. Можете да забележите колко последователи получавате в един ден, въз основа на това дали последните ви снимки са привлекателни за окото. Също така ще добаваим, че въпреки че всички обичаме хубави снимки на обувки, храна или хортензии, повечето са очевидно по-заинтересовани от вашите снимки. Факт е, че селфитата са много по-интересни, отколкото обяда ви. Но, ако сте моден блогър, можете да държите селфитата до минимум и повече да публикувате снимки на вашата дневна визия или тоалет за вечерта. Независимо дали ще изберете да ги публикувате или не, просто знайте, че хората имат по-силна реакция към снимки на други хора, отколкото на обкръжаващата ви флора и фауна.

И това е всичкo. Дръжте на тези три точки и сами ще се убедите как вашите последователи ще се увеличат. И не се обезкуражавайте!  Що се отнася до хаштаговете, може да се каже, че те по-скоро могат да ви помогнат да получите повече харесвания, но не чак толкова много последователи. Може би това ще се промени, след като пуснете своята снежна топка от върха. Времето ще покаже.

Късмет!

Източник: IFB