Кино

10 факта за Робърт Де Ниро

robart de niro

robart de niro

1. Робърт Де Ниро е роден в Гринуич Вилидж, в семейството на Вирджиния Адмирал – художник и поетеса, и Робърт Де Ниро-старши, който е известен абстрактен експресионист. Малко след раждането на сина си, Де Ниро-старши признава на съпругата си за своята хомосе*суалност, но взима активно участие в живота на актьора и след развода.

2. Въпреки всичко, Де Ниро е икона и символ на италоамериканското кино. По бащина линия той е само една четвърт италианец сред ирландска, английска и френска, немска и холандска кръв. Той е израснал в Малката Италия в Ню Йорк, където му лепват прякора Боби Милк – заради слабото тяло и бледата кожа.

3. Любовта към актьорството при Робърт Де Ниро се събужда, когато той е на десетгодишна възраст, и взима участие в аматьорска постановка на „Магьосникът от Оз“ като играе Страхливият лъв. Преди това, обаче, когато той е на шест години, на излизане от киното съобщава на своя приятел, че ще стане актьор. Идолите на младия Де Ниро са Монтгомъри Клифт, Робърт Мичъм и Марлон Брандо.

4. След като дебютира в киното в края на 1960 година, в епизодична роля на Брайън Де Палма, Де Ниро става суперзвезда само след пет години, като два пъти проследява стъпките на Брандо – първо за ролята на младия Вито Корлеоне в „Кръстникът 2“, и второ за  наградата „Оскар“, която получава за ролята.

5. Де Ниро прекарва четири месеца в Сицилия, изучавайки местния диалект за ролята на Корлеоне. Той е записан в „Книгата на рекордите на Гинес“, тъй като качва цели 27 килограма за снимките на „Разяреният бик“.

6. Актьорът е бил принуден да се оттегли от ролята на възрастния мафиот Франк Костело в „От другата страна“, за да играе агент от ЦРУ в драмата „The Good Shepherd“, който сам е снимал.

7. Сътрудничеството на Де Ниро и Скорсезе остава едно от най-ефективните и ефикасни в историята на киното, но списъкът на съвместна им работа е бил могъл да бъде дори по-дълъг. Де Ниро е отказал роли в „Последното изкушение на Христос“, „Бандите на Ню Йорк“ и „От другата страна“.

8. Де Ниро е основател на Tribeca Productions и едноименния филмов фестивал – важна част от неговата лична мисия да вдъхне нов живот в Манхатън след трагедията на 11 септември. Той притежава и няколко ресторанта, включително известният в Ню Йорк ресторант Нобу.

9. „Аз не считам себе си за легенда в актьорския занаят. Аз съм актьор, и искам да изстискам максимума от това, с което разполагам“, казва актьорът за критиките относно комедийните и екшън ролите му.

10. В близко бъдеще актьорът го очакват още пет или шест нови филми, за които той казва: „Моите филми са като моите деца. Децата, обаче, не могат да бъдат преиздадени в 3D, за да печелят повече. „

Inline
Inline