рисунки илюстрации

Модните рисунки и илюстрации красят книгите, лъскавите списания, а напоследък и социалните мрежи – по-конкретно, Инстаграм фийдовете на тези от вас, които следят едни от най-популярните модни илюстратори в света. През Инстаграм профилите си ние кликаме “follow” бутона, за да следим акаунт, които предлага галещи окото картини и снимки. Най-честно това са профили, които показват спиращи дъха места на планетата Земя, или на луксозни заведения, които предлагат вкусни и здравословни храни и питиета или на любимите ни звезди, за да сме в край с тенденциите. Така ли иначе, ние сме привлечени от представените ни визуално приятните снимки. Много от вас, най-вероятно, следят и популярни в момента артисти. Модните илюстратори са едни от тези художници, които вдъхновени от модата и новостите в нея пречупват материалистичният й свят и превръщат най-носените и най-продаваните айтъми в истинско изкуство.

Подбрали сме едни от най-известните модни илюстратори, чиито рисунки са колоритни, оригинални и вдъхновяващи.

Рисунки на Инстаграм илюстраторите

рисунки илюстрации

Джени Уалтън – @jennymwalton

Джени Уалтън преди да бъде разпознавана като моден илюстратор е и една от любимите стрийт стайл звезди на фотографите. В нейният Инстаграм профил можете да видите, както рисунки на любимите й модни артикули, така и нейни собствени визии и неща от ежедневието, които са и хванали окото.

“Чрез споделянето на моята гледна точка и живота си в Инстаграм, аз отварям толкова много различни възможности отвъд илюстрирането. Мога да рисувам в единия ден, да стилизирам на другия и да правя снимки на следващия. Смятам че, ако хората наистина са заинтересовани от гледната ви точка, те биха искали да се видят как тя се разгръща и в други теми”, казва Джени пред VOGUE.

Популярните илюстратори в Инстаграм и техните рисунки

рисунки илюстрации

Карли Кън – @thecartorialist

рисунки илюстрации

Жанет Гетрост –  @jeanettegetrost

рисунки илюстрации

Бил Доновън – @bildonovan

рисунки илюстрации

Блеър Брейтънщайн – @blairz

рисунки илюстрации

Кейти Роджърс – @paperfashion

рисунки илюстрации

Мегън Хес – @meganhess_official

рисунки илюстрации

Сара Хакинсън – @sarahhankinson

рисунки илюстрации

Джесика Дурант – @jessillustrator

рисунки илюстрации

Мегън Морисън – @travelwritedraw