razmrazqvane na koli

Трикове за размразяване на коли през зимата, които ще ви спестят време и усилия.  Ето как лесно да почистите заскреженото стъкло, фар и огледало, да отключите вледенената ключалка и да отворите залепналата в лед врата на колата и да придвижите заседналата в снега кола.

Зимата обикновено е най-неприятното време на годината за водачите на моторни превози средства, тъй като студените месеци често затрудняват движението и разкриват най-големите опасения на шофьорите. Смяна на гуми, почистване на сняг и лед от колата рано сутринта, запотени предно стъкло и прозорци, закъснения за работа – това едва ли е пълен списък на предизвикателствата, които шофирането през зимата може да представи. С помощта на тези хитрини лесно ще успеете да се справите с повечето неприятни ситуации, провокирани от студеното време навън. Вижте как да ги използвате при нужда, защото те са приложими за всяка марка коли и не забравяйте, че превенцията е много важна, защото няколко секунди подготовка могат да спестят дълги минути неприятности.

Трикове за размразяване на коли през зимата

razmrazqvane na koli

Проблем: Заскрежени стъкла.

Решение: Смесете оцет с вода (използвайте разтвор в съотношение 3: 1) и напръскайте с този разтвор върху заледените прозорци, за да ги почистите от скреж.

Как може да се предотврати появата на този проблем: Ако установите, че прозорците на вашата кола вече са замръзнали, има един лесен начин да ги почистите от леда бързо. В бутилка с пулверизатор, смесете следните съставки: 600 мл спирт,200 мл вода, и 1 капка детергент за миене на съдове. Напръскайте със сместа върху заледените прозорци и ледът върху тях ще се стопи.

razmrazqvane na koli

Проблем: Замръзнала ключалка.

Решение: Един лесен начин да се оправи замръзналата ключалка на колата е с помощта на обикновен дезинфектант за ръце. Алкохолът в него ще премахне леда и ще ви позволи да отключите колата си. Просто сложете няколко капки дезинфектант за ръце върху ключа си или в ключалката, и вижте как работи магията.
Можете да използвате и още един добър стар метод за решаване на този проблем: загрейте ключа за колата с кибритена клечка или запалка, и след това го поставете в ключалката. Просто бъдете внимателни, за да не се изгорите.

Как може да се предотврати появата на този проблем: За да не се допусне замръзването на ключалката, опитайте да впръскате малко WD-40 в ключалката. Ако отделите малко време, за да направите предварително тази проста процедура, преди студените дни на зимата да настъпят, ще си спестите много неприятности!

razmrazqvane na koli

Проблем: Замръзнали врати.

Решение и превенция:  С помощта на обикновен спрей за готвене, който може да се намери почти във всеки супермаркет, ще успеете да забравите за този досаден проблем. Просто напръскайте с него гумените уплътнения около вратите на колата, и го втрийте след това с хартиена кърпа.

razmrazqvane na koli

Проблем: Заскрежени странични огледала.

Решение и превенция: За да се избегне заледяването на страничните огледала, можете да ги покриете за една нощ с найлонови торбички, монтирани на място с гумени ленти. Когато свалите найлоновите торбички на следващия ден, ще видите, че огледалата ви са без лед и няма да се налага да ги почиствате!

razmrazqvane na koli

Проблем: Запотени или заскрежени фарове.

Решение и превенция: Първо, почистете фаровете старателно и ги оставете да изсъхнат добре. След това нанесете тънък слой  восък отгоре. Това ще попречи натрупването на сняг и влага на фаровете, а така ще бъдете в състояние да пристигнете там, където трябва да отидете, безопасно през тази зима. Плюс това, защитата ще продължи със седмици.

razmrazqvane na koli

Проблем: Запотени стъкла.

Решение: Лесен начин да изчистите замъглените стъкла е с гума за изтриване на тебешир. Този трик лесно ще изчисти мъгливото предно стъкло или прозорец, без да остави оцапана бъркотия след себе си.

Как може да се предотврати появата на този проблем: Напълнете един стар чорап или платнена торбичка със суха смес за котешка тоалетна, и го поставете под седалката на колата си. Съдържанието ще абсорбира влагата и ще спомогне за предотвратяването на запотяването, за да не ви се случва никога повече.

razmrazqvane na koli

Проблем: Заседнала в снега кола и пързалящи се гуми.

Решение: Ако карате колата си в студените снежни дни, добра идея е да си запазите няколко торби с котешка тоалетна в багажника. Ако колата ви остане върху твърд сняг или лед, поръсете от плика пред гумите и ще излезете лесно от  трудното положение.
Друг трик за изваждане на колата от снежна преспа е с помощта на стелките. Извадете постелките за пода от колата и ги поставете под гумите. Това обикновено ще даде достатъчно сцепление, за да се освободите от ледената хватка..

източник:brightside.me