rakavici ot koja

Знаете ли как най-лесно да почистите замърсените кожени ръкавици?

Зимните дни постепенно отминават и в очакване на пролетта трябва да помислим как да почистим и приберем, за да съхраним добре и за следващата зима вече омръзналите ни палта, ботуши, шапки, шалове и кожени ръкавици, които топлеха тялото ни от главата до петите през студените дни. Истината е, че добрият им вид ни гарантира добра визия, но това изисква определена поддръжка, която е специфична за различните материи. И ако не искате да откриете през следващата година, че скъпите ви връхни дрехи и аксесоари са загубили своя представителен външен вид, значи трябва да ги почистите и изперете, преди да ги заключите за следващите три сезона.

Истината е, че вашите ръкавици от кожа имат нужда от често почистване, защото с тях пипате всичко. За да изглеждат възможно най-добре, трябва периодично да отделяте по малко време, за да се погрижите за тях. Има два начина, по които може да го направите в зависимост от вида а петната, които не изискват сухо почистване. Разберете кои са те, а след това изберете този, който ви е по-удобен.

Вариант 1 – Почистване от сол

Снежните преспи се топят със сол, която почистващите камиони ръсят навсякъде. Ако снежните топки са довели до неприятни бели петна върху кожените ви ръкавици, третирайте участъците с разтвор на оцет. Натъркайте ги с меко парцалче, потопено в купа, в която има равни части от бял оцет и вода. Търкайте леко, защото ако има остатъци от солени гранули, това ще нарани и надраска кожената им повърхност.

Вариант 2 – Почистване от замърсявания

Ако сте кихнали няколко пъти и прикрили устата си с ръкавиците върху ръцете си, в продължение на няколко седмици, значи е време да ги почистите, независимо че не забелязвате конкретни петна върху тях. Вземете влажна кърпа и я натъркайте с малко мек сапун за кожа, за да не се пени и прокарайте с нея цялата повърхност на вашите кожени ръкавици. След това минете повторно, но с чиста кърпа, за да премахнете остатъците от почистващият продукт.

източник:purewow.com