istini za jivota

20 истини за живота, които жените научават по трудния начин.

Казват, че с времето трупаме опит и мъдрост, но колко по-лесно би било да научим навреме и безболезнени някои важни житейски уроци? Колко разочарования и болки бихме могли да си спестим, ако сме на ясно с някои важни истини за живота,  които да ни помогнат да не губим време и енергия напразно. Е, ще направим опит да ви предоставим на готово някои от тях, защото сме сигурни, че с други вече сте се сблъскали и дано все пак други да прочетете навреме.

20 истини за живота, които жените научават по трудния начин

1. Красотата е вродена и няма да намалее, само защото някой не я забелязва или признава.

Идеята, че някой друг може в крайна сметка да реши колко привлекателна си като човек и да определя красотата на душата или лицето ти е не само невярна, но не забравяй, че може да ти нанесе някои големи щети в дългосрочен план. Привлекателността е индивидуална и хората ще те харесват и отхвърлят поради причини, които нямат нищо общо с теб.

2. Силата е с теб.

Макар, че ще има поне няколко пъти в живота ти, когато ще усещаш тежестта на света върху плещите си, ти не трябва да се поддаваш на натиска и да оставяш да те смаже. Истината е, че имаш достатъчно сили, за да оцелееш.

3. Ти имаш пълен контрол над нещата, които да толерираш.

Може да начертаеш граница в отношенията си с хората и да я прекрачиш и да си тръгнеш всеки път, когато решиш. Това може да се окаже трудно, да бъде сложно и страшно. Може да нямаш идея какво правиш или къде отиваш, но не прави грешка. Може да го направиш и да се справиш и сама.

4. Приятелството е много повече от групови съобщения, среща за по питие и плаж.

Да, тези неща са забавни, но е от съществено значение приятелите ти да са хора, на които вярваш, разчиташ и може да се довериш. И да се радваш на живота, разбира се.

5. Ако няма предизвикателство, не израстваш.

Лесният живот не те предизвиква, не те кара да размишляваш и не те принуждава да изградиш уменията, които ще ти бъдат нужни, за да успееш. Преодоляването на предизвикателствата и трудностите ще ти даде увереност, с която да преминеш през живота с кураж и сигурност. Ако никога не си падала на колене, няма как да разбереш колко в невероятно отново да се изправиш на крака и да спечелиш рунда.

6. Животът си е твой.

Ако се наслаждаваш на живота, който живееш и се чувстваш добре в кожата си, какво значение има онова, което мисли някой друг?

7. Ако някой си заслужава, той ще отиде навсякъде с теб.

Пази се от хора, които само усложняват живота ти и те ангажират с проблемите си. Не се обграждай и с такива, които са егоисти. Животът не винаги ще бъде лесен, а ти заслужаваш и имаш нужда от хора в него, които ще използват времето и енергията си, за да ти помогнат в трудните моменти.

8. Животът ти е много по-значим от това дали приятелите ти харесват селфитата ти във фейсбук или инстаграм.

Вместо това се интересувай колко хора ще се радват да те видят, да те имат в живота си и се наслаждават на моментите, докато ти си забила нос в профила си.

9. Неуспехът не означава провал.

Ако искаш да се провалиш – откажи се (или не се опитвай изобщо).

10. Може да прекараш месеци или години в планиране и отлагане на нещо.

Но нищо не може да промени факта, че все в някакъв момент ще трябва да вземеш живота си в ръце.

11. Ако той не се опитва да бъде с теб, той не иска да е с теб.

И мъжете, и жените, насочват енергията и вниманието си към онова, което е приоритет за тях. Ако някой изисква много усилия и напомняния, за да присъства по някакъв начин в живота ти, значи се опитва да ти каже нещо (и то не е, че му пука).

12. Никога не се страхувай да се отдадеш на своята страст или да признаеш амбициите си.

И не си посмяла да се извиняваш за успеха си. Всеки, който иска от теб да бъдещ по-малко, отколкото си, не заслужава да бъде в живота ти.

13. Има голяма разлика между това да си физически привлекателна и красива.

Едното се отнася до външния вид, а другото до красотата на душата.

14. Доверието трябва да остане.

То ще бъде разбивано и предавано много пъти, но все пак заслужава своето място в живота ти.

15. Идеята, че да имаш връзка доказва нещо за теб е една от най-деструктивните лъжи в обществото.

Също както и това, че си мила и продължавайки по този начин може да успееш да постигнеш  нещо.

16. Имаш толкова много място в съзнанието си, в дома си, в офиса, в сърцето и в живота.

Не може да се вкопчваш в каквото и да е старо и да очакваш да се случи нещо ново или лесно да откриеш онова, което търсиш.

17. Добрите маниери, смирението и знанията са като троен пакет за привличане на успехи в живота.

Това също е от онези истини за живота, които се осъзнават с течение на времето и натрупването на опит. Понякога е нужно много време, провали и анализиране, за да се стигне до този извод.

18. Не трябва да си всичко, по всяко време и за всички, за да те обичат.

Трябва просто да бъдеш себе си. По цял ден, всеки ден.

19. Дори и да нямаш идея накъде вървиш, по-добре да продължаваш напред, отколкото да гледаш назад.

Често се случва несигурността да се появява в лоша опаковка. Мнозина смятат, че онова, което е непознато е лошо и бързат да се върнат при познатото, дори и то да не е добро. Това се получава с връзките, с работата, с приятелствата и дори с навиците, които ни дърпат назад. Струва си да се отдели малко време в несигурност и в опознаване, за да се намери или създаде нещо, което е достойно за енергията ти.

20. Победата не се отнася винаги до побеждаване на някой друг и успехът не винаги се отнася само до победата.

Смисълът е в това да живееш живот, който ти харесва, който да те поставя в най-високия възможен стандарт. Трябва да имаш себеуважението, за да си признаеш, колко добре си се справила наистина.

Тези 20 истини за живота изглеждат субективно през очите на отделните индивиди, така че намерете своята истина и променете гледната си точка за нещата по начин, по който ще се чувствате добре от решението си.

източник: yourtango.com