По женски

Преди да започнете нова връзка

преди да започнете нова връзка

преди да започнете нова връзка

Есента е чудесен сезон за започване на по-сериозни отношения след летните флиртове. Но преди да започнете нова връзка, трябва да си отговорите на няколко въпроса и да се уверите, че имате правилните аргументи. Препоръчваме ви, да си купите дебел пуловер, който да ви топли в хладните дни и нощи, докато не си обясните честно и откровено какво мислите относно списъка по-долу.

Преди да започнете нова връзка се запитайте

  1. Това ли съм, което трябва да бъда ?

Когато хората си мислят, че трябва да добавят някого към себе си и живота им ще стане по-добър, връзката се проваля. Вместо това, фокусирайте вниманието си върху това да подобрите себе си доколкото е възможно. Инвестирайте време и усилия в някой специален човек, който наистина ще подобри живота ви и на когото може да разчитате – самата себе си.

Намирането на партньор не е решение на проблемите ви. Той просто ще бъде с вас и ако вие не сте тази, която трябва да бъдете, ще ви бъде много трудно. Понякога е възможно да намерите себе си, докато се срещате с някого, макар обикновено да се случва обратното. Най-добре може да опознаете себе си, докато сте сама, а не нечия половинка. Ето защо репликата “ Вината не е в теб, а в мен“ е толкова популярна за прекратяване на връзката. Понякога прибързаните отношения, в които се впускаме, преди да сме готови, завършват скоро и с фатален край. Дори и да сте намерили подходящия човек, ако вие самата не сте на подходящото ниво, взаимоотношенията ви ще приключат болезнено.

    2.  Имам ли всичко необходимо в себе си, за да се получат нещата ?

Очите са по-гладни от стомасите. Достигаме за слава, разбирайки, че пътуването ще бъде борба. Но захвърляме всичко, когато битката започне. Разбира се, че искаме любов, партньор и сигурност във връзката си. Но малцина разполагат с нужното, за да направят така, че нещата да потръгнат.

Единственият начин да разберете дали имате нужните умения е предишният опит. Борбата за баланса между това да бъдеш индивидуален и отборен играч. Ако сте неопитен любовник, шансовете ви са някъде между малки и никакви. Но когато разберете какви са жертвите и компромисите, които изисква една връзка, може да успеете да накарате връзката да проработи.

     3.  Обичам ли себе си или разчитам на неговата любов към мен ?

Хората инстинктивно изпитват нужда да чувстват любов и състрадание и без тях са непълноценни и нещастни. Любовта ги кара да се възприемат като добри човешки същества. И имат нужда от чуждото одобрение, искат другите да ги виждат като чудесни хора, за да повярват, че са такива.

Проблемът идва от там, че някои не вярват непременно, че са достатъчно добри. Вярват, че са опорочени, лоши, повредени или деформирани същества, но имат нужда да бъдат обичани. Няма как да излезете на вън и да намерите любов от другите хора, ако не сте намерили начин да обикнете себе си. Докато не се научите безусловно да обичате първо себе си, няма как да откриете любовта от приказките.

Дали ще се „залепите“ за партньора си или ще откажете да повярвате, че някой изобщо може да ви заобича, ще сгрешите еднакво.

    4.  Поради правилните причини ли искам тази връзка ?

Понякога дамите започват отношения с някого, само защото това се очаква от тях, скучно им е или им се прави се*с и намират връзката за най-здравословния начин за това. Хората се срещат поради безброй причини, но има само една правилна – трябва да се започнат взаимоотношения, ако се срещне подходящият човек. Няма как да се знае на 100 % това, но трябва да се вярва, че именно това е този, когото търсите. Смисълът от връзките е да направят живота по-щастлив, по-добър и пълноценен. Те позволяват да се сподели и изпита щастие – личното и това на половинката.

      5.  Поради правилните причини ли иска той тази връзка ?

Нещата помежду ви могат да се разпаднат, дори и да се намирате в правилното състояние за това, да сте сигурна в себе си, да имате подходящите подбуди. За танго са нужни двама, така че ако при партньорът ви нещата не са както трябва, връзката няма как да успее. Животът и любовта биха били много по-прости, ако и двамата сте на едно ниво и желаете едно и също. И независимо колко невероятна и готова сте, връзката няма да се получи, ако и избраника ви не се чувства по същия начин.