По женски

Как жените се отнасят към изневярата

kak jenite se otnasqt kam iznevqrata

Казват, че мъжете и жените са от различни планети. Това ви стига като информация, за да си представите колко различно реагират на изневярата представителите на двата пола. Идеята за изневярата при мъжете и жените е абсолютно противоположна. В днешната статия ще разгледаме от къде идват различията, къде е границата на това, което е разрешено и кои са нещата, пред които партньорът ще си затвори очите и защо би го направил. Разбира се и най-важният въпрос – в кой случай те не биха ви простили за нищо на света и има ли универсална невярност във взаимоотношенията.

Как двата пола се отнасят към изневярата?

maj-jena-iznevqra

Как мъжете се отнасят към изневярата?

Според статистиката мъжете са склонни да изневерят на жените четири пъти повече от тях. Но при самата изневяра мъжете се отнасят много по-лекомислено от жените. Цялата работа е в това, че мъжете по природа са много по-праволинейни в разсъжденията си и не смесват аферата си със семейните отношения. Грубо казано, мъжете искрено вярват, че се*са с друга жена не може да развали семейната идилия. Мъжът не забравя за своите отговорности и гарантира за семейството и възпитанието на децата и смята, че никой със своята любовна връзка не пречи на никого. В крайна сметка с прелюбодеянието той не търси жена по-добра от съпругата му. Любовницата може да има лош характер, да е лош готвач – всичко това за един мъж не е толкова важно, защото той е избрал друга за партньор в живота.

Женската изневяра за тях не е равностойна на мъжката. Нека си спомним за Шекспировия Отело, който не прости на Дездемона даже предполагаемата изневяра. Жената може да се привърже към обекта на изневяра и да има по-силни чувства. Жената не може да има едновременно романс с някой друг и да поддържа пълноценни отношения с мъжа си. Подсъзнателно тя ще сравнява двамата мъже в живота си.

Как жените се отнасят към изневярата?

Ако мъжът възприема собствената си изневяра като нещо повърхностно и несериозно, това за една жена е радикална и необратима мярка. Изключително рядко е женската изневяра да е в резултат на моментна слабост. Ако мъжката изневяра често не разполага с най-деструктивно предателство, в женската – то присъства в пълен размер. Жената не търси „допълнителен“ партньор и със сигурност няма да се даде на първия срещнат, който й е безразличен. Тя търси заместител на мъжа си и възприема изневярата като необратим разрушител на връзката.

На изневярата на своя партньор жената никога не отговаря спокойно, защото тя я възприема подобно на своята. При узнаването на изневярата на съпруга си, жената чувства, че той е предал своите чувства и иска да я обиди. В действителност, както казахме, мъжете могат напълно да разграничат аферата със семейството. Най-често, жените започват да се търсят причините за изневярата на партньора в себе си и така развиват комплекси.