antaliq kashti pristanishte more

Време е да ви разкажем за интересните забележителности и неща, които да правите в един интересен турски град – Анталия. Турция се очертава като една от най-добрите дестинации за почивка. Страната има огромни плажни линии с непрекъсната последователност от курорти, съчетани с тихи малки заливи и рибарски селища. Почти ви е гарантирано горещо слънце и топло посрещане.

Гостоприемен град с красиви плажове

glory brqg more antaliq

Брегът на име Глори (Glory) си заслужава да се види в Анталия. Легендата разказва, че преди 2000 години Крал Атал II Пергамон изпратил хората си да намерят “рая на Земята”. Те открили това крайбрежие с дълбоко синьо море под зрелищните скали на планината Тавър.

Символите на града и местата за спокойствие

antaliq porta na adrian

Известната икона на град Анталия Портата на Адриан, която се намира по протежение на главната улица в Калейчи (Kaleici).

kostenurki antaliq pqsak kamani more

Убежището на костенурките. В първите седмици на морето можете да видите новоизлюпени костенурки в пясъка на плажа, които при пълнолуние се опитват да стигнат до водата.

antaliq star grad kashti pristanishte

Сред забележителностите на Анталия е старият град. Ще видите много червени покриви на гръцки и турски къщи скрити в калдъръмените улички.

antaliq rimska arka triumfalna

Римската триумфална арка е един от най-сниманите обекти в Анталия. Построена е през XIII век. Ако ви остане време се отбийте до музея на града.

antaliq likiiski pat planina more polqna

Насладете се на крайбрежните пейзажи по пешеходната алея наречена “Ликийски път“, който е влязъл в експлоатация през 1996 г. Ще ви отведе до много древни останки от миналото на Турция. До тези места не можете да стигнете с кола, така че се възползвайте.

pqsachni figuri zamak antaliq plaj

Разгледайте пясъчни творения с дубайски размери. На плаж Лара в Анталия всяка година се провежда конкурс за най-голяма пясъчна постройка. Периодът е от 20 май до 20 октомври. Пясъчни скулптори от цял ​​свят градят с дни скулпторите. Всяка година темата е различна, но крайната цел е постигане на световен рекорд.

antaliq chasovnikova kula ulica

Известното минаре Ивли 

minare yivli antaliq

Монумент Ататури в Анталия

ataturi monument antaliq statuq

Останките Перге

antaliq perge ostanki kamani polqna

 Водопадът Дуден

antaliq vodopad duden

 Водопадите Курсунлу

antaliq vodopadi kursunlu

Гробници Myra

antaliq grobnici myra