10 неща за лятна почивка на море

neshta za plaj more chanta

Любителите на вълните, пясъка и соления бриз няма как вече да не са си планирали лятната почивка на море. Този път сме решихме да отбележим кои са 10-те най-важни неща, който не трябва да забравяте да вземете със себе си на път към горещата дестинация. Това са предметите и продуктите, без които трудно бихте изкарали под парещите ласки на слънцето. Така че, сипете си една студена мента и преписвайте внимателно, защото започваме с жизненоважните точки. Повечето от нещата за плажа и сами бихте се досетили да вземете, но въпреки това ние искаме да ги онагледим.

 Лятна почивка на море

plajno maslo uv

1.  Плажно масло

Колкото и да ни е приятел, в много случаи слънцето може да се превърне и в наш враг. За да нямате кожни изгарания и в следващите дни от почивката си да страдате от болки и да се чудете с какво да се намажете (киселото мляко не действа толкова добре) е хубаво да си вземете подходящо за вашата кожа плажно масло със слънцезащитен фактор.

plajna karpa more

2. Плажна кърпа

Даже плажни кърпи! Трябва ви една за излежаване под слънцето и друга, с която да се сушите евентуално след като излезете от водата. По плажовете предлагат и шезлонги, но какво е морето без пясъка, който влиза навсякъде.

plajna shapka more

3. Плажна шапка

Нали си спомняте какво казахме за слънцето – приятел и враг. Освен, че ще си предпазите кожата на лицето, така и ще изглеждате като съвременна Катрин Деньов на плажа с огромна широкопола шапка.

plajna chanta more

4. Плажна чанта

И все пак трябва да имате къде да ги поберете тези така необходими предмети. Плажните чанти ги има в различни цветове и форми, така че винаги можете да попаднете на такава, която ще ви пасне на характера и настроенията.

slunchevi ochila plaj

5. Слънчеви очила

Не ви препоръчваме да се печете с тях, защото ще имате отпечатани рамки на лицето си, но няма как да пропуснете едни хубави и стилни ретро очила за плажа, зад които можете спокойно да си зяпате красивия младеж на съседната хавлия, да хвърляте завиждащи погледи към онази мадама с оформената преса или неодобрителни такива към двойката, която не се отлепи от час и нещо един от друг.

pareo plaj more

6. Парео

Лежите си на плажната хавлия. Бавно и славно сте в процес на хващане на онзи загар, който искате. В един момент усещате как не само кожата, но дори и белият ви дроб започва да хваща тен и осъзнавате, че имате нужда от една освежаваща напитка или от един голям сладолед …. или и от двете. Разбира се, можете да стигнете до близкото барче и по бански, но нека си признаем пареото е по-стилният избор.

plajna roklq more

7. Лятна рокля

Лятната рокля за плаж трябва да е феерична, лека, лесна за сваляне и обличане, и разбира се цветна. С нея ще стигнете до плажа, ще си направите селфи и ще я хвърлите в плажната чанта, докато не дойде момента, в който трябва по най-бърз начин да побегнете от плажа, защото иначе ще се разтопите под слънцето.

banski plaj more

8. Бански

Освен, ако не сте фен на нудистките плажове ще ви е нужен и бански костюм. Моделите са най-различни, а от миналата година на топ позиция са банските с ресни.

naduvaem dushek poqs

9. Надуваем дюшек

За тези от вас, който не могат да плуват и за тези, който отиват на море, но прекарват по-голяма част на басейна в хотела, който има гледка към морето, ви предлагаме надуваеми пояси под формата на гевреци.

knigi more plaj
10. Книга

Книгата е един прекрасен начин да се откъснете изцяло от напрегнатото ежедневие и да се отдадете изцяло на почивката си. Изберете някой лек и весел роман и нека шумът на морето и вълните бъде вашият фонов акомпанимент на непознатия свят, в който книгата ви въвлича.