toskana region val docra kashta loze

Тоскана е посещавана поради много причини. Мнозина идват в търсене на изобразителното изкуство и средновековна история, други за да проучат провинцията и нейните хълмове. Любителите на италиански храни се наслаждават на прекрасната кухня и известните вина. Летните туристи от своя страна си прекарват добре по красивите плажове и острови. Студентите идват да се учат на италиански език. Каквато и да е причината, има по нещо за всеки.

По хълмовете на легендите в колоезденето

toskana kolela darveta pat

Тоскана предлага идеален сценарий за ентусиастите, които обичат колоезденето. Независимо дали сте любители колоездачи или просто искате да въртите педалите спокойно, докато се наслаждавате на красотата на региона. За вашето приключение на две колела имате възможност да изберете различни маршрути. Асфалтов път е чудесен избор в случай, че харесвате състезателни или градски велосипеди. Другият вариант са офроуд планинските колела, които ще ви помогнат да се измъкнете от трафика и да се движите заобиколен от природата. Всяка област в Тоскана предлага интересни места и панорами за посещение.

Склоновете на Тоскана и нейните забележителности

toskana loze kashta vinarna

Тоскана е предимно хълмиста територия, с равнини концентрирани най-вече покрай реките и бреговете. За феновете на колоезденето това означава, че ще се движат по същите хълмове и склонове, по които много легенди в този спорт са се обучавали, включително Bartali, Cipollini и Bettini. Из тази местност е много вероятно да срещнете и други любители на велосипедите. Много от тях ще ви поздравят с усмивка или ще ви помахат в движение.

toskana florenciq arhitektura most reka

Посветените в колоезденето са общност без граници и ако се окажете в беда по пътя, можете да разчитате на солидарността и помощта на други минаващи колоездачи.

vino loze chianti toskana

Най-добрите месеци за колоездене в Тоскана са от март до юни и от септември до октомври. Юли и август са горещи и спортовете на открито са трудна задача. Другите месеци могат да бъдат студени или дъждовни, а през зимата е най-добре да се избегнат планинските проходи. В следващите няколко снимки ви представяме някои от най-известните забележителности в Тоскана и областта.

 Църква в Montepulciano, който е средновековен град в южната част на Тоскана

toskana carkva montepulciano

 Елба част от тосканския архипелаг

toskana elba arhipelag skali more

 Флоренция и красивите мостове на залез слънце 

florenciq toskana mostove reka kashti

 Къщите и 14-те кули на малкия средновековен град San Gimignano в Тоскана

san gimignano toskana kuli kashti darveta

 Град Montepulciano в Тоскана

montepulciano toskana kashti darveta

 Град Сиена и площада в града, Тоскана

toskana siena ploshtad kashti sgradi

 Катедралата в град Сиена

toskana siena katedrala bqla

Приятно и вълнуващо колоездене ви пожелаваме в Тоскана!