Грим

Трикове за ежедневен грим

ejedneven grim

Визия със семпъл ежедневен грим е чудесен начин да подчертаете погледа и устните си, без да се акцентира върху тях. Идеално решение за случаи, в които искате да смекчите погледа си и да изглеждате по-балансирани.

Нужни продукти и гримове за ежедневен грим

kak da si napravim ejedneven grim

За да получите безупречен външен вид, имате нужда от следните гримове и продукти:

1. основа за грим
2. фон дьо тен
3. коректор
4. руж
5. пудра
6. сенки за очи
7. спирала за мигли
8. гланц или балсам за устни
9. четка или апликатор за грим
10. тоник за лице

Стъпка по стъпка нанасяне на ежедневен грим

ejedneven dneven grim

Първата и най-важна стъпка преди започването на нанасянето на ежедневен грим (а и не само такъв) е да създадете съвършена основа на лицето си. За целта нанесете базата за грим, с която разполагате. За да сте сигурни, че гримът ви ще се задържи по-дълго е добре да сте измили добре лицето си преди всичко останало и по желание нанесете тоник за лице с памучно тампонче. След това е ред на фон дьо тена (ако изберете 1 тон по-тъмен ще стопли лицето ви), коректор в зоната около очите най-вече и пудра, за да придадете перфектния порцеланов вид. Подобен ефект би трябвало да получите като от снимка 1.

Ружът е неизменна част от грима, защото изпълнява ролята на подчертаващ скулите. Освен че придава румен и жизнен вид на лицето, той оптически изтънява страните на лицето.

На снимка 3 са показани перфектно оформени вежди. Нанесете тънък слой сенки за очи на горния си клепач до сгъвката в телесен цвят. Подчертайте с много светло шоколадово краищата на клепачите.

С тънка четка подчертайте и долната част на очите, почти огледално нанасяне извършете.

Ред е на спиралата за мигли. По желание можете да сложите и изкуствени мигли, ако поводът и мястото позволяват.

И на края, но не на последно място подчертайте деликатно устите си с прилагането на телесен тон гланц за устни или червило в естествено розово.

Този ежедневен грим е универсален и деликатен. Идеален е за носене както през лятото, така и през зимата.