Пътешествия

Карнавалът във Венеция – феерия от цветове и костюми

karnavalat vav venecia golemi maski

Венеция е считанa за един от най-красивите градове в света. Бил е столица на Република Венеция за повече от едно хилядолетие. Градът е известен още като „La Serenissima“ (в превод от италиански означава „изключително ведър“) по времето на Република Маринара. Нейното влияние позволява да се развие града, който виждаме в наши дни, изпълнен с красоти и загадки.

История на карнавала във Венеция

karnaval veneciq lilav kostium maska shapka

Венецианците казват, че карнавалът във Венеция се е появил след победата на „Serenissima Repubblica“ срещу патриарха на Аквилея, Ulrico ди Treven през 1162. Тогава в чест на тази победа, хората започнали да танцуват и да се събират на площад Сан Марко. Карнавалът става официален по време на Възраждането. През XVII век, бароковият карнавал e бил начин да се опази престижния имидж на Венеция в света. Става много известен през XVIII век. Той увеличил удоволствието и настроението сред народа, но също така венецианците са го използвали за начин по-лесно да се справят с мъката на настоящето време и бъдеще.

Карнавалът във Венеция – част от историята и културата на града

karnavalat vav veneciq jalt kostium maska shapka

По време на управлението на краля на Австрия, фестивалът е бил забранен изцяло през 1797, както и използването на маски. Появил се е отново през XIX век, но само за кратък период и от време на време. Най-вече за частни празненства, където става повод и за художествени творения. След дълго отсъствие, карнавалът във Венеция се връща обратно през 1979 г. Италианското правителство решава да го върне на града като част от историята и културата му. Усилията им се обединяват в името на традиционния карнавал. Тази година феерията от костюми и маски беше от 31 януари до 17 февруари, но не тъжете ако не сте отишли. От сега ви издаваме, че следващият карнавал във Венеция ще бъде в периода 23 януари – 9 февруари 2016 година. Има специализирани сайтове, от които можете да си закупите актуални маски от сега. Ето я и галерията ни от красиви феерични костюми, маски и шапки.

veneciq karnaval cherna roklq zlatisto lodki

karnavalat vav veneciq cherni kostiumi maski

karnavalat vav veneciq cherveni rokli shapki maski

karnavalat vav veneciq sin kostium jalta maska

karnavalat veneciq sivo zeleni maski shapki
karnavalat vav veneciq cherni kostiumi maski shapki
veneciq karnavalat maska zelena shapka
veneciq karnavalat zeleni kostiumi maski shapki