Градина

Пътеки в градината – функционални, красиви и интересни

pateki gradina malki kamani cvetq

Всяка градина има нужда от пътека, за да се придвижим от една точка до друга по възможно най-лесния начин. Освен практическо и функционално значение, пътеките в градината могат изцяло да преобърнат (към по-добро разбира се) цялостната визия на градината ви. Най-важното правило при направата на пътеката е да забравите всички правила. От вас се изисква само доза креативност и вдъхновение (за които ние ще ви помогнем), защото всякакви материали са позволени. Имайте предвид, че ще е добре да акцентирате върху красотата на растенията, с които разполагате. Препоръчваме да не слагате ограда около пътеката, освен ако при някакви специални случаи не е необходимо. Визуално оградата разделя пространството и ограничава погледа на минувача към красивите ви растения.

Пътеки в градината – камъни, растения и доза обич към природата

gradina pateki rustik stil rechni kamani

Създайте селски път  с няколко речни, но плоски камъни в неправилна форма. На снимката е типична пътека в градината в рустик стил. Разпределете няколко красиви растения покрай нея и разкошът ще е пълен.

Завладяващи комбинации от материали и зеленина

pateki gradina treva plochki shah mat

Плочки разпределени по диагонал ще привлекат окото на всеки посетител право към входа на дома ви. Тревата засадена между тях поставя акцент върху формата им. Създадена е завладяваща комбинация от формалност и игривост.

gradina pateki obli kamani palmi

Тази пътека в градината е кратка, но поразително красива и води до акцентът в екстериора – фонтан с цвете. Модерните минималистични камъни контрастират по особено елегантен начин с традиционните палмови насъждения, които са наоколо.

pateka gradina minimalistichni kamani chakal cvetq

Минималистични и модерни степери, съчетани с дребни камъни, които запълват пространството между тях.

gradina pateki kvadratni sivi plochki rasteniq

Отново минималистичен дизайн на градинска пътека, но съчетана множество вечно зелени и цъфтящи растения. Универсално екстериорно решение, ако държите на стандартните форми.

pateki gradina kamani treva hrasti

Да се отправим на релаксираща разходка из любимите ни растения. Камъните с неправилна форма са сякаш потънали в тревен коридор, за да създадат ефекта на мозайката. Пътеката е в малко ретро стил, но би подхождала на пространства с по-високи насаждения.

gradina pateki darveni daneri

Лесно можете да направите добро първо впечатление на гостите си с такава пътека в градината. Ще създаде ясен път към вратата, съставен от поредица кръгли, дървени стъпки, осигуряващи лесен достъп до входната врата и гаража.

pateka v gradinata darveni ploskosti hrasti

Пътека в градината от дървени плоскости

gradina pateki darveni plsokosti

Пътека в градината с дървени летви и палми с камъни

pateka gradina plami kamani darvo

Пътеки в градината с малки камъни подредени в красиви форми 

gradina pateki kamani peperudi raigras

Пътеки в градината направени от дървени дънери

pateki v gradinata darveni daneri raigras

gradina pateki kamani paveta cvetq

pateka gradina kamani ezero

gradina pateki kamani ezero hrasti

pateki graidna kamani raigras

gradina pateki kamani cvetq raigras

gradina pateki kvadratni kamani

Inline
Inline