festivali po sveta holi indiq cvetove

Светът е пълен със забавни и “луди” хора и намерихме доказателство за това в тези няколко фестивали по света, които трябва да видите и да се заредите с енергия. Ние вече се зачудихме кой искаме да посетим. Надяваме се скоро да имаме възможността да отразим някой от тях. Всеки народ има различни обичаи и начини да се весели. Вижте ги в снимките по-долу.

Да опознаем народите чрез забавленията ми

po sveta festivali baloni albuquerque

Този списък включва някои от най-колоритните фестивали по света. Толкова са въодушевяващи, че успели да съберат милиони хора. Фестивалът на замерянето с грозде в Австралия и доматената битка в Испания, подводния музикален фестивал или фиестата с бебешките скокове, има за всекиго по нещо. Ако искате да опознаете чужда държава и народ по вълнуващ и интересен начин, идеалният вариант е да присъствате на някой от тези фестивали. Планирайки почивката или екскурзията си, не забравяйте да проверите датите и местата на забавните събития.

Станете част от забавленията навсякъде по света

po sveta festivali rusalki severna karolina amerika

Милиони малки деца мечтаят да бъдат русалки и всички сме гледали забавния филм на Дисни. Ако все още търсите начин да сбъднете абсурдното си детско желание, вече има начин. Отидете на фестивала на русалките в Северна Каролина, където всяка година се събират повече от 300 човека, превърнали се за миг в русалки.

festivali po sveta ispaniq domati

Фестивалът на доматите се провежда всяка година в последната сряда от август в Испания. Забавлявайте се докато се биете и замеряте с домати от 11 ч. преди обяд до 1 ч. вечерта. Това е един от най-известните летни фестивали в Испания.

po sveta festivali jaipur slonove indiq

Датата на фестивалът на слоновете в Индия се избира според индийския календар. Обикновено е през февруари или март и задължително на пълнолуние. Ако планирате да посетите тази държава, искате да опознаете различни страни от традициите и начините на забавление на Индия и сте по-приключенски настроени, идеалният вариант е да присъствате на това събитие.

po sveta festivali slonove voda songkran tailand

Водният фестивал Сонгкран в Тайланд се провежда по време на тяхната нова година. Обикновено я празнуват от 13 до 15 април. Изразява се в пръскане с вода с водни пистолети. В него участват и слонове, които поливат с вода чрез хоботите си.

festivali po sveta kukeri maski ungariq

Фестивалът на страшните маски в Унгария (Mohácsi Busójárás) датира от XVI и XVII век от времето на Османската окупация на Унгария, когато жителите на град Мохакс (Mohács) са изплашили турците със страшни маски и много шум.

po sveta festivali garciq foierverki chios rocket garciq

Всяка година по време на Великден, живописния град Вронтадос на гръцкия остров Хиос се превръща в “зона на военни действия”. Двете църкви в града имитират борба помежду си с експлозия от фейерверки в небето.

festivali po sveta maimuni plodove tailand

Фестивалът на маймуните се провежда всяка година в Тайланд. Целта на фестивала е да се опази и облагороди пупулацията на маймуните в местността. 4000 кг плодове, зеленчуци, торти и бонбони се поднасят пред храмоветете на табли, за да зарадват над 3000 маймуни, живеещи в района.

Фестивалът на породата Голдън Ретривър в Шотландия

festivali kucheta golden retriever shotlandiq

 Фестивалът на изкуствата Ágitagueda в Португалия

festivali po sveta chadari agitagueda portugaliq

 Фестивалът на цъфтящите черешови дръвчета в Япония

festivali po sveta chershi qponiq darveta

 Международният фестивал на срещите на високо в Монте Пиана, Италия

festivali po sveta hamaci planina italiq

 Фестивалът на плаващите фенери в Хонолулу, Хавай

festivali feneri honolulu havai po sveta more

 Фестивалът на зимните светлини озарява с над 7 милиона LED лампи ботаническата градина в Япония

festival svetlini zima qponiq tunel led

 Пожелайте си нещо и пуснете фенер на фестивалът на летящите фенери в Чианг Май, Тайланд

festivali feneri po sveta tailand

 Фестивалът на горящите фигури в Невада, САЩ

figuri nevada festivali po sveta aperika

“Dia de los muertos” е името на фестивал, който почита мъртвите в Мексико

po sveta maski festivali meksiko

 Веднъж в годината планината Фуджи избухва с градини в розови цветове

po sveta festivali qponiq gradina fudji

 Фестивалът на снежните фигури в Япония

snejni figuri qponiq festivali po sveta