Почивка в Гърция на Лефкада – най-красивите плажове

pochivka V Garciq na Lefkada krasivi plajove

Независимо дали искате да се отпуснете и насладите на невероятната природа или предпочитате да се забавлявате до сутринта, вашата почивка в Гърция на Лефкада  ще оправдае всичките ви очаквания.  Казват, че Лефкада има най-красивите плажове на Средиземно море. Всяко лято те привличат туристите с кристално – чистите си води, обградени от  стръмни скали. Порто Касиски, Катисма и Егремни са истински природен шедьовър. Най-добрите места за сърфиране са Агиос, Йоанис и Василики. Лефкада е изключително красив остров, който отговаря на всички вкусове.

Почивка в Гърция на Лефкада – удоволствие за сетивата

pochivka v Garciq na Lefkada plaj

Множество зелени борови дървета контрастират перфектно с белия пясък на острова. Направете почивката си в Гърция на Лефкада незабравима. Разгледайте всички забележителности, които предлага това райско място. Чудни водопади, манастири, замъци и  археологически музеи крият интересни артефакти.

Изобилие от плажове за почивка в Гърция на Лефада

plaj Porto Katsiki Lefkada Garciq

Порто Катсики е един от най-атрактивните плажове  в цялото Средиземно море. Неговата природна красота е тематична за Лефкада и прави острова толкова популярен. Многобройни шезлонги и чадъри покриват пясъчната ивица, но и скалите предлагат някои сенчести места. Там може да правите слънчеви бани и да си почивате уединено. Плажът е просто неустоим за хиляди туристи всяко лято. Частните яхти кръстосват бреговете, заедно с лодки – таксите и автомобили.

pochivka v Garciq Lefkada plaj Egremini

Егремини е красив плаж, който се намира на 40 км  югозападно от градската част на Лефкада. Дългият пясъчен бряг е заобиколен от впечатляващи скали, които създават великолепен фон. Белият пясък, кристалната вода и блестящите камъчета композират екзотика, която привлича хиляди посетители всяко лято. По цялата дължина на плажната ивица са подредени един до друг шезлонги за слънчеви бани и релакс. Камънистият пейзаж оставя усещане за известна изолираност, независимо от безбройните туристи наоколо. Няколко бара предлагат разхладителни напитки на самия плаж. Уникалната красота на Егремини е един от най-сниманите пейзажи  в света.

 pochivka Garziq Lefada plaj katisma

Катисма е определено един от най-красивите плажове, които се намират в Лефкада. Намира се на 15 км  от градската част. Това е един от най-дългите плажни ивици в целия остров с бял ситен пясък и пенливи тюркоазени  води. Плажът е заобиколен от идилични скалисти възвишения, които приветстват любителите на  осамотението.  Тази дестинация се предпочита предимно от групи младежи. Тук може да се наслаждавате на освежаващо плуване и релаксиращи слънчеви бани. Катисма е идеалното място и за някои водни спортове и особено за парашутизъм.  Безброй слънчеви чадъри и шезлонги покриват огромният плаж.

pochivka lefkada garciq plaj agios ioanis

Агиос Йоанис  се намира най-близо до градската част на Лефкада. Дългата плажна ивица се простира на километри и е изплетена от златист пясък и .синьо – зелени води. Това място създава невероятно привлекателен пейзаж, който привлича ежегодно хиляди посетители. С изглед към красивата морска гледка са позиционирани множество шезлонги и плажни чадъри. Агнос Йоанис е дом на много вятърни мелници, които създават очарователна атмосфера. Плажът е много ветровит, което привлича тук стотици сърфисти. От лявата страна на плажа се намира малка бяла църква с интересни икони в нея.

plaj Vasiliki Lefkada Garciq

Василики  е живописно рибарско селце, намиращо се на 37 км югозападно от градската част на Лефкада. Намира се непосредствено до красив залив. Дългата плажна ивица е добре позната на множество сърфисти. На плажа се отдава  под наем оборудване  за различни  водни спортове. В близост може да намерите магазини, таверни, кафенета и модерни барове.

krasiv plaj Lefkada Garciq

Представихме ви накратко някои от най-красивите плажове за една невероятна почивка в Гърция. Желаем ви едно прекрасно лято, изпълнено с незабравими емоции!

pochivka na Lefkada Garciq

Красиво съчетание на море и планина на Лефкада

Lefkada, Garciq