Пътешествия

Бразилия – да изживеем всеки един ден

бразилия статуя исус христос забележителности дестинация

Един неoспорим факт за Бразилия е, че това е страната с най-много екстроверти на глава от населението. Бразилците са едни от най-откритите хора, които обичат да празнуват без задръжки и без задни мисли. За тях като че ли животът означава празник. Стъпите ли на територията на тази държава ще научите много неща, които ще ви накарат да преосмислите живота си. Ще намерите начин да изживявате всеки един ден от живота си пълноценно. Страната е едно от местата по света, които ще ви дадат много богатства на душата ви, но кои са неoспоримите причини, поради които трябва да я посетите, ще видите в следващите редове и снимки.

Бразилия – умението да изживяваме всеки ден от живота си

бразилия пътешествие джунгла папагал природа

Карнавалът в Бразилия е толкова колоритен, че изглежда почти нереален. Уличните празненства са част от честванията на Римокатолическата църква в името на Великия Пост. Хиляди туристи от цял свят се стичат ежегодно, за да наблюдават тържествата. Ако имате възможност да посетите страната през февруари, направете го. Ако не – Нова година е също толкова подходящ повод. Каквото и да си говорим, бразилците определено знаят как да се веселят.

Бразилия – благословена от Бога страна

бразилия природа планина почивка забележителност

Бразилия е една от страните, в които няма нито лято нито зима. Климатът е почти еднакъв през цялата година, изненади в температурните промени са рядко очаквани. Балансирането идва от факта, че когато тропическата жега е на път да стане непоносима, като по поръчка идват дъждовни облаци, които понижават температурите.

бразилия карнавал дестинация пътешествие

Част от бразилската култура е хората да бъдат щастливи и усмихнати. Трудно ще забележите намръщен хотелски служител или продавач в магазин. Там максимата „Don’t worry, be happy“ важи с пълна сила и я практикуват умело. Целувките между непознати са обичаен поздрав. Това е една от причините, поради които ще се почувствате като у дома си. И без да искате ще бъдете щастливи през целия ден с обкръжение от такива хора.

бразилия карнавал пътешествие забележителност дестинация

Забавленията там са безспирни. И не се ограничават само с карнавала. Там на разположение ще са много театри, музикални фестивали, футболни мероприятия и улични празненства почти без повод. Бразилците винаги намират, нещо за което да празнуват.

бразилия река амазонка гора джунгла дестинация

Въпреки, че река Амазонка обхваща няколко района от Латинска Америка, Бразилия има най-голям дял. Ако искате да видите как е изглеждал светът, преди да се появят хората, това е идеалното място. Тропическите дъждовни гори на Амазонка са на път да влезнат в „Новите 7 чудеса на света“. Готови ли сте за предизвикателството?

бразилия водопади игуасу дестинация забележителсности природа

Бразилия е една от държавите с най-много забележителности, които имат потенциал да влезнат в „Новите 7 чудеса на света“. Водопадите Игуасу са само началото на списъка. Красивите природни творения продължават с уникалните басейни на Национален парк Ленсоа Мараненс (Lençóis Maranhenses), каньоните на Национален парк Чапада Диамантина (Chapada Diamantina), Национален парк Марине (Marine) правят дестинацията едно от любимите места на всички любители на природата.

бразилия костенурки дестинация пясък природа

По време на сезона на водните костенурки страната става атрактивно място за всички любители на животните. В периода от октомври до март всяка година ще можете да се порадвате на гледката на новоизлюпените костенурки, които стремглаво се запътват в посока водата.

бразилия-кафе-пътешествие-европа

Държавата произвежда 1/3 от кафето в световен мащаб. Ако искате да опитате истинско бразилско кафе, това е мястото. Интересен е фактът, че местните пият от горчивата напитка по всяко време на денонощието – сутрин, на обяд, след обяд и след вечеря.

бразилия-футбол-фенове-мач

Футболът е неофициалната религия на Бразилия. Само човек, който е присъствал на мач на бразилски стадион би повярвал. Емоцията е неописуема дори и за не чак до там запалените фенове на спорта. Тръпката трябва да се изпита от всеки посетител на страната.

бразилия-плаж-копакабана-дестинация-забележителности

Престоят ви в държавата няма да е същият, ако не се отбиете в Рио де Жанейро. Ако ви се наложи да избирате само един град, който да видите, това обезателно трябва да е Рио. Плажът Копакабана е най-известният от всички брегове на Атлантическия океан. Градът впечатлява, както със статуята на Исус Христос, така и с безспирните купони по всяко време на денонощието. Това може би е втората Ибиза. Рио никога не спи, така че бъдете готови за безсънни нощи.

бразилия-рио-де-жанейро-забележителност

Ако сте човек, който обича да си прекарва времето на открито, да опознава нови меса, природни забележителности и купоните са в кръвта ви, Бразилия е вашата дестинация. Какво чакате, резервирайте почивката си. Животът е прекрасен и тази държава ще ви го докаже.