Разходка в Ботаническата градина на Монреал

razhodka v botanicheskata gradina na monreal miki maus

botanicheska gradina na monreal miki maus

На Земята съществуват райски кътчета и едно от тях е Ботаническата градина на Монреал. Макар и да е най-големият град на канадската провинция Квебек, Монреал е съумял да отгледа за близо 83 години прекрасно кътче за отдих и за научна работа. В ботаническия комплекс на площ от 75 хектара има 10 изложбени оранжерии и над 20 тематични градини, в които растат над 22 000 растителни вида. Достъпът до градината е безплатен и в почивните дни тя е любимо място за отдих и пикник на жителите на града. Tя е призната за една от петте най-хубави и зрелищни ботанически градини в света.

 Разходка в Ботаническата градина на Монреал сред разкош и красота

botanicheskata gradina na monreal

За своето 80-годишно съществувание, Ботаническата градина на Монреал се е превърнала в третата по големина ботаническа градина в света и определено е заслужила репутацията си на едно от най-интересните места в града. На широката площ, върху която е разположена градината,  посетителите могат да видят хиляди растителни видове. Тук има 30 тематични градини, сред които най-голямата китайска градина, която можете да видите извън Азия – прекрасна градина в японски стил (фаворит на туристите) с чайна, семейство лисици и повече от 200 вида птици!

Скулптури от живи цветя

botanicheska gradina na monreal jena ptica

Дендрариумът на градините съдържа над 7000 дървесни вида и храсти, тематично оформени в 50 отделни колекции. Един от експонатите, привличащ най-много посетители, се нарича „Международна културна мозайка“. Това са групи от фигури, оформени от пъстроцветни храсти. Сред тях има митични същества, герои на национални епоси и приказни герои от целия свят.

botanicheska gradina na monreal trol

В Ботаническата градина на Монреал има създаден разкошен розариум, инсектариум с екзотични насекоми, китайски и японски градини. В японската градина има колекция от миниатюрните дървета бонсай, провеждат се чаени церемонии и майсторски класове по икебана. В алпийския парк и канадската градина са разположени кленове и брези. А изложбата на отровната флора спира дъха.

Ботаническата градина на Монреал предлага изобилие от цветя

 botanicheska gradina na monreal cvetq

Невероятни скулптури от цветя в  Ботаническата градина на Монреал

botanicheska gradina na monreal darvo ptici

Ботаническата градина на Монреал

botanicheskata gradina na monreal jena

Живи цветя в любовна прегръдка в Ботаническата градина на Монреал

monreal botanicheska gradina

monreal botanicheska gradina na oranjevi cvetq

monreal botanicheska gradina figura kon

monreal botanicheska gradina figura monah

monreal botanicheska gradina figura na ribi

monreal botanicheska gradina figura na panda