Пътешествия

Топ 10 дестинации в Италия

destinacii italiq botusha

Днес мисловното ни пътешествие е насочено към една държава, пазеща в себе си много история – Ботуша и ще ви покажем топ 10 дестинации в Италия. Тя е единна парламентарна република в Европа. Тя е с площ от 301 338 кв. км и климата и до голяма степен се характеризира като умерен. Поради своята форма, тя често е наричана Ботуша. На нейната територия живеят около 61 милиона жители, като по този начин се нарежда на 5-то място в Европа по брой жители. Италия е много силно развита страна и е третата по размер икономика в еврозоната, осмата по големина в света.

destinacii italiq genua more kashti

Топ 10 дестинации в Италия достойни за посещение

Топ 10 дестинации в Италия започват с град Генуа, който е столицата на оживения район Лигурия. „Град на оръжия и търговия,“ неговите арт красоти са защитени отвъд благородните дворци, известни като Rolli, както и в рамките на много градски музеи.

destinacii italiq florenciq most

Чарът на италианските градове

Флоренция е град, чийто чар и спомен от миналото са останали непроменени, затова влиза в нашите топ 10 дестинации в Италия. Начинът по който изглежда приказният град продължава да очарова със своите художествени шедьоври, цветни мрамори и архитектурни произведения, които предизвикват гордостта на местните.

destinacii italiq rim panteona

Рим, люлката на цивилизацията, град с хиляди лица. „Да, най-накрая пристигнах в тази столица на света! Сега виждам как всички мечти на младостта ми се превръщат в реалност… Само в Рим е възможно да разберете Рим.“ Йохан Волфганг фон Гьоте.

destinacii italiq veneciq lodki reka

Елегантен, неподражаем, вълнуващ, романтичен и благороден. Това е град Венеция, скъпоценният камък на всяка обиколка на Италия, където църкви, площади, древни мостове и паметници са запазили изкуството и културата на местността. Всички те са знак за дългата история, която има зад гърба си този град.

italiq destinacii milano katedrala diomo ploshtad

Милано, столицата на модата и емоциите, може да предложи културен и модерен начин на живот в доста оживен град, който е богат на художествени шедьоври.

destinacii italiq neapol pristanishte

Неапол е един от най-големите и най-завладяващите художествени градове на Средиземно море. Столица е на регион Кампания, той е третата по големина община в Италия след Рим и Милано. Голяма част от града е разположен в залива Неапол, простира се от Сорентинския полуостров до вулканичната зона Phlegraean.

destinacii italiq boloniq universitet

Болония е мястото където се намира най-древния университет в западния свят, град с интензивен културен живот и доста интригуващо историческо наследство. Бил е Европейска столица на културата през 2000 г.

italiq destinacii trieste zamak miramare

Разходката ви в град Триесте не може да не започне от прекрасния площад Унита д’Италия във виенски стил  и неокласицизъм. Ще ви впечатли неговата емоционално наситена панорама с изглед към залива от едната страна. Той е един от най-големите европейските площади с изглед към морето. Площадът е „дом“ на разнообразни и интересни сгради, включително Палацо дел Говерно.

italiq kalqri cagliari krepost

Каляри е „най-щастливият град в Италия“. Столица е на невероятно красивия остров Сардиния и пази богата история. Прилича на Рим по това, че е разположен върху седем хълма. Носи следите на финикийските, картагенските и римските владения. Успява да запази останките крепостите Торе dell’Elefante и Torre Dell „Aquila, построени през XIV и XV век.

italiq kataniq catania ploshtad

Катания е град, който се намира в подножието на вулкана Етна, който често прави вълнуващи изригвания. Катания е с изглед към Йонийско море. Този красив град на изкуството е безспорен пример за сицилиански барок. Присъства в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.