destinacii za svatbeno puteshestvie

Е, за тези, които търсят еднаква доза забавление и приключение, когато става дума за медения месец или пътуване по повод годишнина от сватбата, а защо не просто тихи кътчета за романтично бягство от напрегнатото ежедневие,  се надяваме тези предложения искрено да им допаднат. Изборът на дестинация за меден месец зависи изцяло от индивидуалния усет на двойката младоженци и тяхното виждане за прекарване и изживяване на почивката. За някой спа почивка в планината е възможно най-добрият начин за релакс, докато за други екзотиката на тропическия климат би бил мечтаното райско кътче. Сайтът Greenweddingshoes дава насоки за избор за дестинация за сватбено пътешествие за двойки, които търсят и доза приключение в същото време. А ето ги и тях:

Дестинации за сватбено пътешествие

destinacii za svatbeno puteshestvie

Островите Галапагос, Еквадор

Мястото обединява луксозните лагери, познати в цяла Южна Африка, до Еквадор! Гостите им могат да се наслаждават на разнообразни пейзажи. Не могат да се сравнят с изживяването от сафарито в Африка, но островите Галапагос са едно от големите чудеса на планетата. Спокойно можете да срещнете изобилие от големи костенурки, игуани, морски тюлени, червен рак Grapsus grapsus  и красиви и разнообразни птици там.

destinacii za svatbeno puteshestvie

Alila Jabal Akhdar, Оман

В санскритския език „алила“ означава „изненада“, която можете да откриете в отдалечения ъгъл на планинската верига Ал-Хаджар в Близкия изток – Оман. Хотелът е уединен и самостоятелен оазис, с невероятно спа и инфинити басейн, който гледа към зашеметяващия и мистериозен пейзаж.

destinacii za svatbeno puteshestvie

Tierra Atacama Hotel & Spa, Чили

Слейте се със сюрреалистичните и лава-скулптурирани пейзажи на северната част на Чили. Хотелът предлага изглед към вулканичната пустиня Атакама, като гостите са поканени да прекарат деня в проучване на солниците или гейзерите с пара.

destinacii za svatbeno puteshestvie

Saffire Freycinet, Тасмания

Живописното местоположение на залива Колес в Тасмания, даващо поглед към планината Hazard е първото нещо, което трябва да се отбележи. Има много интересни дейности, които да се правят там – от плаване с каяк и каране на велосипеди до пътуване за ден до частния остров Шотен, обитаван от морски птици, тюлени и пингвини.

destinacii za svatbeno puteshestvie

ION Adventure Hotel, Исландия

Исландските пейзажи са просто приказни! Хотелът е от обграден от много зеленина, намира се на по-малко от час път от столицата Рейкявик в близост до Националния парк Þingvellir. Ако посетите тази дестинация през периода октомври-март, ще можете да се насладите и на Северното сияние.

destinacii za svatbeno puteshestvie

Le Palais Paysan, Мароко

Разположен южно от Маракеш в подножието на планината Атлас, този така наречен „селски дворец“  предлага всички удобства, с които да се почувствате като кралски особи.

destinacii za svatbeno puteshestvie

Playa Viva Hotel, Мексико

Разполагащ с 12 отворени бунгала, хотелът се намира на защитена земя на половин час от Zihuatanejo. Зеленината около хотела и дизайна на самите бунгала са и най-голямото очарование на това място.

destinacii za svatbeno puteshestvie

Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Тайланд

На пресечната точка на реките Sop Ruak и Mekong, наречена Златният триъгълник, се срещат Тайланд, Лаос и Мианмар. Оттам идва и името на самия хотел. Намиращ се на хълм, с изглед към всичките три страни, той е очарователният оазис сред бурната растителност. Наблизо се намира Тайландският център за опазване на слоновете, които предлага на гостите да усетят по-старинния начин на транспорт със слон, каруца, дърпана от вол и плаване с дълги лодки.

destinacii za svatbeno puteshestvie

Essia Zalu Zanzibar, Танзания

Представете си лек участък от бреговата линия, осеян с митично изглеждащи домове, тюркоазени сини води и време, което ви кара да искате да лежите на слънце в продължение на часове. Танзания!

Източник: Greenweddingshoes.com