Градини в официален стил

градини

градини

Градини в официален стил са ни добре познати още от древната история. Типична украса за дворците са били градините в такъв стил. Типични за него са използването на идеално прави линии и правилни геометрични форми. Растенията са подредени в прави редици. Мебелите в градината следват същата права форма на подредба. Те следват успоредно разположението на растенията.

Дизайнът на официалните градини

градини

Най-добрият начин да си направите градини в официален стил е като изберете фокусната точна на цялото пространство. Това може да бъде скулптура или друг архитектурен елемент, както и източник на вода (фонтан, изкуствено езеро или водопад). Лехите от цветя обикновено са разположени успоредно в правоъгълни, кръгли или квадратни форми, заобикалящи фокусната точка. Пътечките в този тип градини също следват правилните форми. Използваните материали са тухли, чакъл или натрошени мидени черупки. Висш елемент на дизайна е симетрията. Това може да означава поставяне на маса от цветя в заградено от храсти пространство или рамкиране на пешеходна пътека с дървета. Важното е да се получи строг, но прост дизайн.

 Растения и аксесоари в градини в официален стил

градини

Когато става въпрос за растения в официалните градини няма точно определен вид, които трябва или не трябва да присъстват. Има няколко емблематични (но не задължителни) растения за този тип градини. Чемширът е едно от тях. Удобно е поради факта че расте в различни размери и лесно за подрязване и оформяне на форми. Цели произведения на изкуството могат да се направят с него. Често срещани са всякакви дървесни видове рози, хортензии и други класически цветя.

градини

Архитектурните произведения присъстват в почти всяка градина като водещ елемент. Ако се върнем назад във времето и погледнем официалните градини на Англия, Франция и Италия например, ще видим, че тухлата се използва по различни начини в различните култури.

градини

Тя е отличен материал за създаване на фокусна точка и координационен център. Дървеният материал обикновено се използва за решетъчни дървени елементи, арки, беседки и други.

градини

Много лесно можете да направите акцент в своята градина в официален стил чрез класическите символи на древната или гръцката възрожденска архитектура – цокли, колони, стълбове, скулптури, пластики и урни.

градини

Подходящи са за такъв тип пространства, както и саксийни растения, оформени в красиви форми или подрязани във формата на глобуси или спирали. Мебелите обикновено са пейки и столове изработени от дърво или метал. Те могат да бъдат използвани като фокусна точка за цялата градина или като централен елемент в обособен кът.

градини

Интересна градина с различни растения в нюанси на зеленото

градини

Двор на къща с градина с чемшири

градини

Семпла градина с ниски растения и високи дървета

градини

Акцент в градината с висок фонтан 

градини

Красива градина в интересни овални форми от храсти

градини

Градина с овални форми от растенията в нея

градини

градини