Пътешествия

Ваканции 2017 – топ 5 дестинации за почивка

ваканции 2017

Ваканции 2017 – топ 5 дестинации за почивка според Google.

Ако и вие като нас винаги намирате за вълнуващо определянето на обхвата на следващата ваканционна дестинация, тогава слушайте и четете внимателно. Потърсихме тенденциите за почивка според Google, за да видим къде ще пътуват всички през 2017 г. Ето кои са петте най-растящи градове, които ще се напълнят с туристи от цял свят за предстоящите ваканции през 2017.

Ваканции 2017 – топ 5 дестинации за почивка

ваканции 2017

Рейкявик, Исландия.

Ако си мислите, че Исландия е стара новина, помислете отново. Нейният момент в светлината на прожекторите е само началото. Icelandair сега предлага достъпни полети, които улесняват качването там по-лесно и по-евтино от всякога. От столицата, можете да се запознаете с неземния пейзаж – от водопади и гейзери до черни пясъчни плажовеот лава и, разбира се, Синята лагуна. Но не се спи на центъра на самия Рейкявик, с неговите бонбонено оцветени покриви, хип галерии и уютни кафенета. Там също ще бъдете в състояние да опитате интересна храна в ресторанти, които сливат местни съставки със скандинавската и други европейски кухни.

ваканции 2017

Хавана, Куба.

Няма никакво съмнение, че Куба вече се променя, но сега е време да отидете в автентичната Хавана, преди да е напълно трансформирана от туризъма. Няколко авиокомпании са започнали да летят от всички краища на Европа, и докато посещението ви там трябва да пада под 12 общи категории, не е съвсем трудно да се резервира пътуване. Както проучите колоритния стар град с неговите испански колониални сгради, вие ще се чувствате сякаш сте отстъпили някъде назад във времето. Най-добрият начин да се опита от духа на града е да отседнете в място, на което предлагат легло със закуска (нарича Casa particular) и се хранете в paladares (неофициални ресторанти, които работят в домовете на хората).

ваканции 2017

Торонто, Канада.

Торонто може да бъде един от най-подценяваните градове за почивка на планетата. Градът е с невероятно културно многообразие, дом на десетки оживени квартали от Малката Португалия до Чайнатаун. От това следва, че в града има една еклектична кулинарна сцена, която черпи от своето мултикултурно население. На пръв поглед, градът е една бетонна джунгла от небостъргачи, но поглеждайки по-близо ще намерите разположен до езеро град, съставен от зелени площи и споделени градски общности, често сравняван с Чикаго.

ваканции 2017

Град Мексико, Мексико.

Разбира се, в Мексико има много повече от пясъчни плажове. Вземете космополитната столица: тя може да се похвали с богата история, музеи от световна класа, поразителна барокова архитектура и красиви квартали, облечени с улично изкуство, бутикови магазини и галерии. Но преди всичко, това е един от най-невероятните кулинарни градове в света, предлагащ всичко – от високо класни заведения за хранене до пазари с подредени в редици улични хранителни каруци.

ваканции 2017

Токио, Япония.

Малко са местата по света, така деликатно балансиращи ултра-модерен начин на живот с древна традиция. В средата на неоновите небостъргачи и авангардната архитектура ще намерите японски градини със спокойни езера, древни будистки светилища и хора, практикуващи Hanami (гледане на вишнев цвят). Каквото и да правите, не пропускайте пътуване до Tsukiji Рибен пазар. Ще трябва да се събуди около 4 часа сутринта, за да видите търговете на риба тон, но традиционната суши закуска ще направи всичко това да си заслужава.

източник:purewow.com