сватбени традиции

Мислите си, че само тук си имаме странни сватбени традиции? Не сте познали! Има много интересни сватбени трацизии по цял свят, а някои от тях са направо смешни. И тъй като сватбеният сезон е вече тук, решихме да споменем само някои от тях, които все още се практикуват из страните. Ето и нашият списък. Надяваме се да се забавлявате толкова, колкото и ние.

Забавни сватбени традиции 

сватбени традиции

Индия

Преди време изразът “С какво дърво само си се оженил” в Индия е имал буквален смисъл. Причината за това, бяха многото сватби с … дървета. Тъй като по традиция, по-малкият син не може да се ожени преди по-големия и ако срещне любовта на живота си по-рано е трябвало да изчака все пак по-големия брат да се сдобие с жена. Точно заради това, по-големите братя са се венчали с дървета, които после отсичат и така те получават статуса на вдовец.

В някои части на Индия, преди да се отправят към олтара, младоженците трябва да свалят обувките си. И тогава започва забавното! Роднините на булката трябва да планират как да откраднат обувките, а тези на младоженеца трябва да положат всички усилия, за да ги предпазят. Ако не успеят и обувките все пак се озоват при роднините на булката, новият съпруг трябва да плати откуп за тях.

Кения

А сега да отидем в търсене на интересни сватбени традиции от различни страни в Африка! Бащите на племето Масаи благославят сватбата на дъщерите си, като ги заплюват в лицето. Тогава тя напуска къщата, без да поглежда назад, защото в противен случай, според легендата, тя ще се превърне в камък. На младоженците в Кения също не им е лесно – един месец след сватбата, те трябва да носят женски дрехи, за да видят колко е трудно да си жена.

Полша 

В Полша, на гостите им се предлага да танцуват с булката … за пари. Вноските събира приятелка на булката, а след това всички средства отиват за заплащане на медения месец на младоженците.

Испания

В Испания, преди сватбата, младоженецът дава 13 златни монети на булката като знак, че е готов да понесе отговорност за нея, включително и финансова. Булката връща монетите, за да докаже, че е готова да подкрепи съпруга си дори и в тежки дни. Защо 13 монети? Тази бройка символизира Исус и неговите 12 апостоли.

Дания

Понякога сватбените традиции от цял свят са просто объркани! В Дания, например, има традиция, по време на сватбата, булката да направи дупка в чорапа на младоженеца. Коя жена ще иска мъж със скъсан чорап на сватбата си?!

Друга интересна сватбена традиция – всеки път, когато булката напуска стаята, в която се провежда сватбеното тържество, всички момичета могат да се целуват с младоженеца. Същото важи и за булката – ако младоженеца го няма, всеки може да отиде при нея и да си поиска целувка.

Нигерия

В Нигерия, момичето започва да се подготвя за семейния живот една година преди сватбата – тя прекарва 12 месеца в къща, опитвайки се да избегне всякаква физическа активност. Междувременно, семейството й я храни с високо калорични храни, за да може до церемонията да качи колкото се може повече тегло. Смята се, че слабото момиче в брака няма да бъде щастливо.